Đoković posle pobede nad Kresijem: Dočekao sam svoje prilike i iskoristio sam ih 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski tenser Novak Đoković rekao je posle meča u kojem je pobedio Maksima Kresija (7:6, 6:4) u drugom kolu astersa u Parizu da je zadovoljan svojom igrom u ovom duelu.

„Veoma sam zadovoljan onim što sam prikazao. Sve vreme sam osećao pritisak zbog toga što je on igrač kod kojeg nema razlike u jačini između prvog i drugog servisa, nema prostora za opuštanje. Morate sve vreme da ste na prstima! Čestitke i njemu, servirao je odlično, morao sam da čekam svoje šanse u prvom i drugom setu. Brejk je stigao u pravo vreme, rekao bih u savršen čas. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam se suočio ni sa jednim brejk poenom. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, loptice idu brže, tako da je mnogo veći izazov napraviti brejk“, izjavio je srpski igrač posle meča.

On je dodao da je morao da menja pristup meča jer je Kresi jedan od retkih igrača koji izlaze na mrežu posle oba svoja servisa.

„Mnogo menja pristup meču, samim tim što morate da reternirate dobro i pošaljete lopticu pod njegove noge, što je jako teško. Lepo je videti nekog da izlazi napred posle prvog i drugog servisa, to daje neku drugačiju sliku tenisa za navijače. Cenim i poštujem to, jer zahteva hrabrost da se igra tako u ovo moderno vreme tenisa. Rekao bih da je u pitanju drevni stil igre, nema mnogo igrača koji to rade, on je jedini u vrhu“.

Đoković je rekao da je sačekao i iskoristio svoje šanse.

„Nisam imao mnogo grešaka. Znao sam da ne smem mnogo da mu poklanjam. Radio sam ono što znam najbolje, da budem dobar sa osnovne linije,da čekam priliku i iskoristim je, što se desilo u taj-brejku i na kraju drugog seta. Zadovoljan sam kako sam odigrao i kako sam se osećao na terenu“, rekao je srpski teniser posle pobede nad Kresijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari