Đoković posle trijumfa u finalu Sinsinatija: Jedan od najtežih mečeva u mom životu, zbog ovakvih trenutaka nastavljam da igram 1Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Novak Đoković izjavio je po završetku duela u kojem je pobedio Karlosa Alkarasa (5:7, 7:6, 7:6), i tako osvojio masters u Sinsinatiju, da su takvi mečevi ono što ga motiviše da i u 36. godini nastavlja da igra tenis.

Đokoviću je ovo treća titula u Sinsinatiju, a ukupno 39. trofej na masters turnirima i u toj kategoriji je najuspešniji igrač u istoriji tenisa.

– Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo ili igrač. Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih duela. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan – izjavio je Đoković prilikom svečane dodele trofeja.

On se potom osvrnuo i na činjenicu da posle Federera i Nadala, Karlos Alkaras polako ulazi u red njegovih velikih rivala.

– Videli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao na televiziji video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujučim momentima – reko je najbolji teniser svih vremena, a potom se obratio Špancu:

– Dečače, nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe, samo bih voleo ponekad da lakše odigraš neki poen. Španac nikad ne umire, to sam čuo i iskusio.

Đoković se zahvalio i svojim tremerima i pomoćnicima.

– Hvala mom timu što prolazimo kroz uspone i padove zajedno. Ne znam kako uspevate da me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima, ali i danas. Bio je rolerkoster, jedan od najuzbudljivijih mečeva na bilo kom turniru – rekao je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari