Đoković predvodi Srbiju na finalnom turniru Dejvis kupa 1Foto: Beta/Sam Greene/The Cincinnati Enquirer via AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković predvodiće nacionalni tim Srbije na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu, saopštio je danas selektor Nenad Zimonjić.

Za Srbiju će na finalnom turniru Dejvis kupa, od 18. do 24. novembra, igrati još i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

„Lepo je da ćemo se okupiti u ovom sastavu, ja kao selektor u ovoj ulozi, a ono što je zagarantovano kao i uvek do sada su sjajna atmosfera i veliko drugarstvo medju svim igračima. Najvažnije je da se podigne forma što je moguće više do početka takmičenja, da igrači ostanu zdravi, a ne sumnjam da imamo kvalitet da iznenadimo svaku reprezentaciju“, rekao je Zimonjić, prenosi Teniski savez Srbije.

U pohod na novi trofej, teniseri Srbije kreću iz Grupe A gde će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana.

„Sa Japanom smo blagi favoriti, a sa Francuzima je potpuno otvoren meč zato što su oni u dublu kvalitetniji. Dejvis kup je nepredvidiv, pogotovo ovaj novi format takmičenja gde se igraju dva singla i dubl, svaki meč je podjednako važan, igra se u dva dobijena seta i svako svakog može da iznenadi“, rekao je Zimonjić.

On je naveo da će se Đoković nacionalnom timu pridružiti kad se završi masters u Londonu.

„Drago mi je da smo u ovom sastavu, žao mi je što je došlo do povreda nekih od naših igrača i kasnije zdravstvenih problema, zdravlje je najvažnije. Dejvis kup tim Srbije ima neosporan kvalitet, pored ovih igrača koji će biti u Madridu tu su Djere, Kecmanović, Milojević, Petrović, Krstin, imamo dosta igrača koji će moći da pomognu svojim prisustvom i igranjem u reprezentaciji“, rekao je Zimonjić.

Janko Tipsarević, koji je odigrao 59 mečeva u nacionalnom dresu, slavio u 41 i bio nepobedjen od aprila 2004. do aprila 2006. godine, u Madridu će se oprostiti profesionalne karijere.

„Ovo će biti lepa uspomena i oproštaj na tu zlatnu generaciju obzirom da Janko više neće igrati. Poslednji turnir Tipsareviću će biti u Madridu, tako da u tom sastavu nikada više nećemo moći da budemo. Ipak, uvek smo mi zajedno i podržavamo jedni druge, verujem da bez obzira kako ko bude napuštao reprezentaciju i prekidao s karijerom, da će ostati to drugarstvo i maksimalna podrška svih“, rekao je Zimonjić.

Na finalnom turniru učestvuju Argentina, Australija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Rusija, Srbija, Španija i SAD.

Reprezentacije su podeljene u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari