Đoković: Sačuvao sam energiju 1EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković sastaće se danas u četvrtfinalu turnira Masters serije u Rimu sa Kanađaninom Feliksom Ože-Aljasimom sa kojim se do sada nije sastajao u zvaničnim mečevima

Taj meč neće početi pre 20.30 i zatvoriće program na Centralnom terenu. Ukoliko pobedi i obezbedi polufinale, Đoković će sačuvati prvo mesto na ATP listi i sledećeg ponedeljka.

Protiv Stanislasa Vavrinke koga je savladao 6:2, 6:2 posle jednog časa i 14 minuta igre, Đoković nije imao nikakvih problema. Ostvario je 17. trijumf u međusobnim duelima, ali i prvi još od Pariza 2015. godine. Prethodna dva meča, u Njujorku 2016. i 2019, pripala su Švajcarcu, koji je i vlasnik tri Grend slem titule, ali je zbog zdravstvenih problema u poslednje vreme mnogo pauzirao i daleko je od nekadašnje forme.

Nije se Đoković previše naprezao, odigrao je taman koliko treba da pobeda ne dođe u pitanje.

„Dobro je videti Stena nazad. Dobio je dva meča. Teška dva meča u tri seta, fizički i dalje nije tamo gde hoće da bude. U svakom slučaju, on je Sten Vavrinka. Može da vam naudi ako mu date prostora. Dobro sam ga pomerao na terenu, servis mi je pomogao. Izgubio sam samo jedan servis u drugom setu, ali sve ostalo je bilo dobro po mene“, rekao je Đoković.

Feliks Ože-Aljasim mu je svakako veća nepoznanica.

„Znam Feliksa već godinama. Etablirao se, bio je u Top 10. Tu je negde u vrhu. Veliki je radnik, fin momak, ol-raund igrač, polufinalista Australijan opena. Napredovao je na šljaci. Znam njegovu igru, znam šta mogu da očekujem od njega“, objasnio je Novak delujući zadovoljno svojom sadašnjom formom.

„Odlično se osećam. Mislim da sam danas igrao dobro. Drago mi je što ne provodim mnogo vremena na terenu. Ipak želiš da koliko god energije možeš da sačuvaš. Odigrao sam dovoljno tenisa da se prilagodim uslovima ovde. Totalno su drugačiji, vrlo je nezgodno igrati. Kvalitet terena nije baš sjajan. Mislim da sam se dobro snašao u prvih nekoliko mečeva“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari