Đoković u četvrtfinalu turnira u Dohi 1Novak Đoković Foto: EPA/ ETTORE FERRARI

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi, pošto je danas u drugom kolu posle preokrete pobedio Mađara Martona Fučoviča sa 4;6, 6:4, 6:1.

Za prolazak u polufinale Đoković će igrati sa boljim iz duela između Rusa Andreja Rubljeva i Nikolas Basilašvilija iz Gruzije.

Posle lake i brze pobede na startu turnira protiv Damira Džuhura, Novak se danas namučio u duelu protiv 36. tenisera sveta Fučoviča, koji je odigrao svoj najbolji tenis. U prvom setu mađarski teniser je sjajnim servisima dosta lako održavao ravnotežu, da bi u desetom gemu iskoristio dve Đokovićeve greške i brejkom stigao do prednosti. Drugi set je bio gotovo preslikan, ali su na kraju uloge bile zamenjene.

Novak je u desetom gemu konačno stigao do dve vezane brejk prilike, drugu je iskoristio i obezbedio treći set. Do kraja meča više nije bilo neizvesnosti. Novak je postao dosta brži i precizniji, a Fučovič nije uspeo da održi izuzetno visok nivo igre iz prva dva seta i prvi igrač sveta je veoma brzo poveo sa 4:0 i razrešio sve dileme oko pobednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari