Đoković u četvrtfinalu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY

Srpski teniser Novak Đoković savladao je u osmini finala Vimbldona Holanđanina Tima van Rajthovena sa 3:1 u setovima (6:2,4:6,6:1,6:2).

U narednoj fazi turnira protivnik će mu biti mladi Italijan Janik Siner koji je iz turnira izbacio Karlosa Alkarasa.

Srpski teniser se susreo sa jednim od najvećih iznenađenja u ovoj godini budući da je Holanđanin pre mesec dana dobio “vajld kartu” na turniru u Hetergenbošu, a zatim ga i osvojio, pobedivši u finalu Danila Medvedeva, a onda je na Vimbldonu zabeležio tri pobede, no protiv Đokovića nije jednostavno mogao.

Aktuelni šampion Vimbldona je veoma lako rešio prvi set u svoju korist, a u drugom je naišao na veći otpor mladog Holanđanina.

Tu deonicu igre je van Rajthoven osvojio pre svega zahvaljujući sjajnom servisu, ali je onda Đoković zagospodario na terenu i za nešto više od sat vremena igre osvojio dva seta, te i završio susret pre policijskog časa.

Nakon susreta srpski as odao je priznanje van Rajthovenu na svemu što je uradio u poslednje vreme.

“Veoma težak protivnik. Nikad nisam igrao pre protiv njega. Novo je lice na ATP turu. Dobio je pozivnicu na turniru u Holandiji i osvojio ga je, a zatim je bio dobar i u Londonu. Očigledno da mu trava prija. Snažnim forhendom može da napravi dosta problema kada igra na ovoj podlozi. Igrali smo praktično u dvoranskim uslovima jer je krov bio navučen, tako da je bilo malo klizanja, ali to je već drugi put zaredom da igram u takvim uslovima na Centralnom terenu, pa se može reći da sam se i navikao”, rekao je aktuelni šampion ovog turnira.

Upitan nakon susreta da li je sa mečem požurio kako ne bi imao problema sa policijskim časom, Đoković je samo rekao da je bio isklučivo fokusiran na protivnika, kao i da nije znao da li to pravilo još uvek važi u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari