Đoković u drugom kolu Vimbldona 1Foto: FoNet/AP

Novak Đoković plasirao se u drugo kolu Vimbldona pošto je njegov prvi protivnik Martin Kližan predao meč pri rezultatu 6:3, 2:0.

Slovak je nakon odigranog prvog dela zatražio medicinski tajm-aut nakon koga je odlučio da se vrati na teren da bi ubrzo potom shvatio da ne može da završi susret, pa će se srpski as za prolaz u treće kolo boriti protiv Čeha Adama Pavlaseka, 136. tenisera sveta.

U jedinom odigranom setu rivali su bili sigurni na svom servisu sve do osmog gema, kada je 49. igrač sveta poklonio Đokoviću dve brejk prilike, duplom servis greškom i lošom procenom, koje ovaj nije iskoristio. Kližan je uspeo da izjednači na 40:40 ali i ubrzo potom ponovo pogrešio što ovoga puta Novak nije propustio da kazni, pa je nakon napravljenog brejk dobio priliku da servira za set. U drugom setu Kližan je uspeo da odigra samo dva gema pre nego što je postalo jasno da mora da napusti teren.

Naredni protivnik Novaka Đokovića Čeh Adam Pavlasek prethodno je nadigrao Amerikanca Ernesta Eskobeda (6:7, 6:1, 6:3, 6:1), što mu je tek drugi trijumf na grend slem turnirima u karijeri. Dvadesetdvogodišnji teniser, koji trenutno zauzima 136. mesto na ATP listi, odigrao je samo 11 mečeva na turu od kojih je sedam izgubio uključujući i sve duele ove godine do Vimbldona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari