Đoković pobedio Zvereva, u polufinalu Australijan opena igra protiv kvalifikanta 1Foto: AP Photo/Hamish Blair

Branilac titule na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog grend slem turnira u Melburnu, pošto je pobedio sedmog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle četiri seta, 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 30 minuta.

Zverev je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, posle čega su obojica osvajali gemove na svoje servise sve do 10. kada je srpski igrač vratio brejk i izjednačio na 5:5. Posle toga teniseri su osvojili po gem i odigran je taj brejk koji je Zverev dobio sa 8:6.

Đoković je zaigrao mnogo bolje u nastavku, uz dva brejka poveo je sa 4:0, sačuvao je prednost i izjednačio na 1:1 u setovima.

Nemački teniser dobro je počeo treći set, poveo je sa 4:1, ali je prvi teniser sveta posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i poveo u meču.

Zverev je u četvrtom setu poveo sa 3:1, Đoković je u petom gemu uspeo da vrati brejk za 2:3, a zatim je posle gema na svoj servis izjednačio. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u osmom gemu spasio dve brejk lopte. Takođe, u 12. gemu uspeo je da spasi brejk i set loptu i odveo je set u taj brejk.

Đoković je bio siguran na svojim servisima, iskoristio je drugu meč loptu 23. as udarcem na meču, dobio taj brejk sa 8:6 i obezbedio deveti plasman u polufinale u Melburnu.

Đoković će igrati protiv 114. igrača sveta Aslana Karaceva iz Rusije.

Karacev je do prvog plasmana u polufinale nekog grend slem turnira došao pobedom protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:6, 6:4, 6:1, 6:2. Karacev je do sada uglavnom igrao na čelendžerima.

Zadovoljan plasmanom

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u polufinale Australijan opena ali i da ne bi bilo nezasluženo i da je današnji četvrtfinalni meč dobio Aleksandar Zverev.

„Pod ovakvim oklonostima i uslovima sporo sam ušao u meč, trebalo mi je više vremena da se zagrejem za početak. Imao sam sreće da napravim brejk i da ode u 10 gemova, bilo je blizu u završnici. Posle toga sam se bolje kretao, ekstremno dobro servirao u drugom setu i mislim da sam napravio više as udaraca od njega, što je pravo čudo s obzirom na njegov način igre“, rekao je Đoković posle meča.

„U poslednjim poenima bili smo izjednačeni, bilo je toliko pritiska. Emotivan sam, posle velike borbe sam preživeo. Saši sve čestitke, nije imao sreće večeras. Loše sam ušao u treći set, rano sam izgubio svoj servis, pa u četvrtom isto. Vratio sam koncentraciju, da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on pobedio ne bi bilo nezasluženo kako se kretao, ovo je bio veliki izazov za obojicu“, naveo je prvi igrač sveta.

Đoković je u trećem kolu imao problema sa povredom stomačnog mišića, a danas je pohvalio svog fizioterapeuta i medicinski tim.

„Nisam se mučio. Tokom karijere sam se nekoliko puta povlačio, dešavaju se povrede, ali kad imaš magične ruke fizija i medicinskog tima, ovde su izuzetni fizioterapeuti, pomogli su mi da se izvučem. To su velike stvari, oni te vrate, a tu su i treninzi i rad izvan terena“, dodao je.

Đoković se deveti put plasirao u polufinale Australijan opena, čiji je rekorder sa osam titula. On će u 39. grend slem polufinalu igrati protiv ruskog tenisera Aslana Karaceva, koji je posle četiri seta pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske.

„Nisam gledao kako igra do ovog turnira. Veoma je snažan fizički, odlično se kreće, izvlači tu snagu. Ima odličan bekhend, to je ruska škola tenisa sa snažnim bekhendom. Dobro servira i motivisan je. Dimitrov se povredio, mnogo je povreda ove godine, nadam se da će se sve vratiti na nivo na koji smo navikli. Nismo imali mnogo treninga i zbog svega toga dolazi do velikog broja povreda“, naveo je Đoković.

„Ostala nas je nekolicina, Karacev je sledeći protivnik nadam se dobrom meču“, dodao je prvi teniser sveta.

Još jedan rekord

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari