Đoković u polufinalu Madrida 1 EPA-EFE/Emilio Naranjo

Novak Đoković savladao je Huberta Hurkača rezultatom 6:3, 6:4 u četvrtfinalu Mastersa u Madridu. i u polufinalu će se sastati sa pobednikom meča Nadal- Alkaraz.

Đoković je pokazao neko novo lice za razliku od početka sezone na šljaci, pa i od nastupa na Srbija openu.

Lako se kretao po terenu, videlo se da nema ni psihičkog ni fizičkog grča, jednostavno je igrao svoju šampionsku igru kad se protivnik vrlo malo ili uopšte ne pita. Bio je to stari šampionski ples, govor tela i lica bio je nedvosmislen- svetski broj jedan se ponovo na terenu oseća “kao kod kuće”.

Đoković je na startu poveo 3:0 i kasnije lagano doveo set do egzekucije, za 33 minuta. Drugi set je bio dosta napetiji od prvog, Poljak se oporavio od startnog šoka i pokazao snagu prvog servisa i tako da je posle četiri odigrana gema zadržao egal- 2:2. A nda je u jedan gem valjda slio sve greške, i Đoković je došao do, pokazalo se, ključne prednosti. Imao je Đoković šansu da brejkom pri vođstvu 5:3 završi meč, ali se Hurkač izvukao i produžio meč za još jedan gem.

„Uslovi su bili drugačiji nego na prošlom meču. Temperatura je bila veća, pa su loptice skakale više i to mi je pomoglo da bolje serviram, tako da je sve u redu“, rekao je posle meča srpski igrač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari