Đoković u polufinalu u Šangaju 1Foto: Fonet

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Šangaju, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Kevina Andersona u dva seta, sa 7:6 (7:1), 6:3.

Za plasman u finale Đoković će sutra igrati protiv Aleksandra Zvereva, protiv koga ima negativan rezultat, jer je izgubio jedini prethodni međusobni duel. Novak je danas odigrao najbolji meč u Šangaju i očigledno je da podiže nivo igre kako se približava finale.

Andersonu je dao samo jednu priliku u finišu prvog seta, kada je morao da spasava set loptu, što je uradio savršenim servisom. Kada je propustio šansu da dobije set, Anderson je mentalno pao i pokazao zbog čega, uprkos tome što odlično igra, ne može da ugrozi vodeću trojku svetskog tenisa.

U taj brejku, koji je usledio nakon što je Đoković spasio set loptu, Anderson nije mogao da pogodi ništa i osvojio je samo jedan poen. Nije uspeo da se oporavi ni na početku drugog seta i Novak je to zao da iskoristi. Napravio je brejk i posle toga Andersonu više nije bilo povratka u meč. Sigurnom igrom u svojim servis gemovima Đoković je bez većih problema priveo deul kraju.

Đoković je i danas imao pozitivan odnos direktno osvojenih poena i neiznuđenih grešaka. Imao je 24 vinera i 17 grešaka, dok je Anderson napravio šest vinera više, ali čak 15 neiznuđenih grešaka više od Novaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari