Đoković u prvom kolu Australijan opena igra protiv Kecmanovića 1Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA / POOL AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu tog turnira protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Žreb je prethodno bio odložen dok se čekala odluka o tome da li će prvom teniseru sveta biti ukinuta viza, a australijski mediji preneli su da bi Đoković mogao da bude deportovan.

Premijer Skot Morison je na današnjoj konferenciji za novinare pričao o merama Australije protiv korona virusa i tada je kratko rekao da će odluku o Đokoviću doneti ministar za imigracionu politiku Aleks Hok.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak u Melburnu.

Đoković igra za rekordnu 10. titulu u Melburnu i rekordnu 21. grend slem titulu.

U drugom kolu Đoković bi igrao protiv boljeg iz duela Amerikanca Tomija Pola i igrača iz kvalifikacija.

Branilac titule bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Italijana Matea Beretinija, a u polufinalu protiv Španca Rafaela Nadala ili Aleksandra Zvereva iz Nemačke.

Nadal će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Markosa Girona, a Zverev protiv sunarodnika Danijela Altmajera.

Srpski teniser Dušan Lajović počeće takmićenje protiv Martona Fučoviča iz Mađarske, a Laslo Đere protiv Kanađanina Denisa Šapovalova. Filip Krajinović igraće u prvom kolu protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Drugi teniser sveta Rus Danil Medvedev u prvom kolu igra protiv Norvežanina Henrija Laksonena, Grk Stefanos Cicipas protiv Šveđanina Mikaela Imera, a Britanac Endi Marej protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Branilac titule Naomi Osaka iz Japana igraće u prvom kolu protiv Kamile Osorio iz Kolumbije.

Prvi nosilac u ženskoj konkurenciji, domaća teniserka Ešli Barti počeće turnir duelom protiv igračice iz kvalifikacija.

Barti i Osaka mogle bi da igraju u četvrtom kolu.

Drugi nosilac Beloruskinja Arina Sabalenka u prvom kolu igra protiv Australijanke Storm Stivens.

Britanka Ema Radukanu turnir će početi duelom protiv Amerikanke Sloun Stivens, a Čehinja Petra Kvitova protiv Sorane Kirstee iz Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari