Đoković uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Teniski savez Beograda (TSB) proglasio je danas najbolje takmičare u sezoni 2021, a pehare i priznanja mladim igračima podelio je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Dodeli pehara, koja je održana u Teniskom centru Novak, prisustvovala su samo nagrađena deca, bez šireg auditorijuma zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona.

Đoković je priznanja podelio najboljim učesnicima sa Masters turnira (prva tri mesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, prvima sa rang-liste 12, 14, 16 i 18 godina.

Najbolji teniser sveta je čestitao dobitnicima nagrada i istakao da je siguran da je ovo samo jedan stepenik ka ostvarenju snova.

„Ono što je najbitnije je da nastavite sebe da podsećate zašto ste želeli da se bavite tenisom, posebno u vašem uzrastu gde verujem većina vas stremi ka tome da se ostvarite kao veliki igrači. Pretpostavljam da ste, ako ne svi onda velika većina vas, odlučila da igra tenis zato što ga volite, zato što vam čini zadovoljstvo, zato što ste stekli prijateljstva koja ćete sa sobom nositi čitavog života. Sve ostalo će da se poklopi“, rekao je Đoković.

„Znate koji su vaši talenti. Vaši treneri će zajedno sa vama da se postaraju da se vaše veštine pretvore u sposobnosti i mogućnosti i u alat koji će vam pomoći da dosegnete najveće visine. Čestitam vam i samo napred, osmeh na lice, verujte u svoje snove i sve je moguće“, istakao je Đoković.

Predsednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Đokoviću ikonu Belog anđela za sve što je učinio u tenisu i sportu uopšte.

Teniski savez Beograda je skup beogradskih klubova nastao 1978. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari