Đoković: Veoma sam razočaran odlukom suda, uzeću vreme da odmorim 1Foto EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon što je Federalni sud u Australiji odbio njegovu žalbu i u saopštenju je istakao da je veoma razočaran takvom odlukom.

„Sada ću odvojiti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbije moju molbu za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu“, rekao je Đoković.

Prema saopštenju koje je objavio australijski portal ABC News, Đoković je naglasio da poštuje odluku Suda i da će sarađivati sa nadležnim organima u vezi sa njegovim odlaskom iz zemlje.

„Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru“, istakao je Đoković i dodao da bi želeo da se zahvali svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i svojim sugrađanima Srbima na stalnoj podršci.

„Svi ste mi bili veliki izvor snage“, istakao je najbolji teniser sveta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je odluka o ukidanju vize teniseru Novaku Đokoviću politička i lov na veštice i da se australijska Vlada time ponizila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari