Đoković vodi kolo 1Foto: STARSPORT

Prošlog meseca organizovan je prvi deo obnovljenog Otvorenog prvenstva Srbije za tenisere, a od 23. do 30. maja biće upriličen i drugi deo ATP turnira sa 250 bodova namenjenih pobedniku.

U aprilu ih je neočekivano odneo Italijan Mateo Beretini, pošto je u finalu bio bolji od Rusa Aslana Karaceva, a ovaj pre toga priredio šokantnu eliminaciju 1. reketa sveta i domaćina Serbia opena Novaka Đokovića. I sada će biti jaka konkurencija, a osvajač 18 grend slem titula ima novu priliku za trijumf u rodnom gradu.

– Polako završavamo sa ženskim turnirom i paralelno radimo na svim detaljima kako bi i novi muški, Serbia open bio spreman da dočeka najbolje tenisere. Novak je stigao u Beograd, dolaze nam svi naši najbolji teniseri, Krajinović, Lajović, Kecmanović i Đere, stižu i Gael Monfis, Manarino, Šardi, Verdasko, Basilašvili… Znači, veliki broj tenisera iz top 50 na svetu. Jako smo srećni i nadamo se lepom vremenu – poručio je u petak Novakov mlađi brat Đorđe Đoković, inače direktor turnira čije je žrebanje obavljeno u petak uveče.

– Voleo bih da bude publike, ali ta odluka je na Kriznom štabu. Do tada kompletna ekipa se pridržava pravila i propisa, poštujemo sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, nastavićemo tako – dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari