Đoković za preokret sezone 1Foto: Aleksandar Koković / Fonet

Nakon male pauze zbog povrede lakta koja ih je sprečila da igraju u Majamiju, Novak Đoković i Endi Marej vraćaju se na teren na Mastersu u Monte Karlu.

Dvojica najboljih tenisera sveta imali su lošiji početak godine nego što su želeli, mada je srpski igrač kao branilac titula na prvim turnira ove sezone osetio to mnogo bolnije gubeći značajne ATP bodove i sve više zaostajući za Škotom na ATP listi.

Drugi igrač sveta pokušaće da napravi zaokret u Kneževini, gde ga je prošle godine neočekivano eliminisao u drugoj rundi Jirži Veseli, što je posle sezone iz snove bio prvi nagoveštaj pada koji je usledio nakon Rolan Garosa. Na drugoj strani, Endi Marej je upravo u Monte Karlu naznačio kakav podvig može da napravi značajno unapređujući svoju igru na crvenoj podlozi, trijumfujući na 18 mečeva na šljaci što je bio najbolji rezultat među teniserima 2016.

U odnosu na svog najvećeg rivala Đoković je u blagoj prednosti s obzirom na to da u Monte Karlu nastupa nakon izuzetne igre u Dejvis kupu koja mu je dala potreban zalet, dok je na drugoj strani Marej još uvek rovit zbog povrede, te prošle nedelje čak nije ni bio siguran da li će igrati. Žreb je Škotu kao prvog protivnika namenio boljeg iz duela Žila Milera i Tonija Robreda, dok je u njegovom delu kostura i Sten Vavrinka, koji je jedini u poslednjih jedanaest godina uspeo da prekine dominaciju Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na turniru u Kneževini.

Iako bi mnogi voleli da vide finale dvojice najboljih igrača sveta, Rafael Nadal, koji je od početka sezone odigrao tri finala, može da im poremeti planove. Španac će na turniru na kome je osvojio čak devet trofeja imao težak žreb s obzirom na to da se među njegovim očekivanim protivnicima nalaze Aleksandar Zverev, jedan od najboljih igrača mlađe generacije koji je Španca savladao u poslednja dva meča, odnosno Grigor Dimitrov, koji je Nadala namučio u polufinalu Australijan opena, kao i Novak Đoković sa kojim bi mogao da igra u polufinalu.

Turnir u Monte Karlu igra se do 23. aprila, a nagradni fond je 4.6 miliona evra.

Noa: Đoković deluje izveštačeno

Selektor francuskog Dejvis kup tima Janik Noa kazao je da Novak Đoković deluje izveštačeno dok pokušava da privuče pažnju. – – Konstantno pokušava da ih zavede. Skoro pa izgleda lažno. On je kao dete koje traži pažnju. Ponekad preteruje, ali sam uveren da je odličan momak – rekao je Noa, koji će predvodi Francuze u polufinalnom duelu protiv Srbije u septembru.

Troicki sa Kuevasom

Srbiju će u Monte Karlu predstavljati i Viktor Troicki (38. na ATP), kojem je žreb za prepreku u prvoj rundi dodelio Urugvajca Pabla Kuevasa (26). NJih dvojica imaju tri međusobna duela iza sebe i sva tri su pripala našem teniseru. Dušan Lajović je probao da se probije kroz kvalifikacije, ali ga je već u prvom krugu zaustavio Ukrajinac Sergej Stahovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari