Đoković: Znao sam da će Bahar doći u Zvezdu i pre nego što je bilo zvanično 1foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Nakon trijumfa nad Aleksandrom Kovačevićem, na startu Rolan Garosa, Novak Đoković bio je spreman da odgovara na razna pitanja, čak i van tenisa.

Na današnjem predstavljanju na stadionu „Rajko Mitić“ Barak Bahar je poručio da bi voleo da Crvena zvezda organizuje njegov teniski meč sa Novakom Đokovićem.

Nole je u Parizu čuo za izjavu novog trenera Crvene zvezde, duhovito replicirajući.

– Niko me nije kontaktirao iz Zvezde. Šalu na stranu, želim mu dobrodošlicu. Veliki uspeh što imamo jednog direktnog predstavnika u Ligi šampiona. Koliko sam shvatio to je posledica odličnih rezultata u srpskom klupskom fudbalu u poslednjih pet godina. Drago mi je da je Zvezda u toj poziciji treći put u poslednjih nekoliko godina. Gospodina nisam imao priliku da upoznam, ali imamo zajedničkog prijatelja koji mi je poslao sliku iz Tel Aviva. Već sam tada znao da dolazi i pre nego što je bilo zvanično – otkrio je Đoković srpskim novinarima u Parizu.

Osvrnuo se Đoković i na poruku koju je napisao odmah po završetku uvodnog meča na Rolan Garosu.

– Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma. Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio.

Decidan je u tome da je pacifista po ubeđenju.

– Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih nacija, znamo svi za rezoluciju 1244. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao.

Istakao je Novak i da ga niko iz organizacije Rolan Garosa nije kontaktirao u vezi sa napisanom porukom.

– Niko mi ništa nije rekao i nadam se da neće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari