Đorđe Đoković: Novaka opet hoće da zatvore 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

Novak je pokazao da je istrajan i veruje u sebe i svoja viđanja i ideale, rekao je brat Novaka Đokovića povodom nezvaničnih informacija oko privođenje najboljeg teniser sveta uprkos odluci suda u Australiji od pre par sati da mu se vrati viza.

Đorđe Đoković je na Prva TV potvrdio da žele da uhapse Novaka ponovo.

„Besana noć za čitavu familiju, teški momenti za nas. Novak je pokazao da je istrajan i veruje u sebe i svoja viđanja i ideale. Izborio se za ceo svet, sa druge strane imamo australijski sistem, sudija je doneo pravu odluku na osnovu činjenica i nije postojao razlog za drugom sudskom odlukom, ali dobijamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova iznad suda. Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, narod Australije je nesrećan, zaključani su od početka pandemije i definitivno je politika, sve vreme je to. Ono što mi možemo jeste da se svi angažujemo i po društvenim mrežama pustimo ovu vest – Novaka opet hoće da zarobe i zatvore. To je poslednja informacija, trenutno se konsultujemo sa PR službama o sledećim koracima. On je sada sa advokatima u prostorijama gde su bili tokom suđenja i trenutno gleda i razmišlja o opcijama“, rekao je Đorđe.

Prema nezvaničnim informacijama iz Australije, imigraciona policija je ponovo uhapsila Đokovića na osnovu diskrecionog prava ministra za imigracije da ga deportuje. Još se čekaju zvanične potvrde.

Među prvima je ovu vest na svom Tviter nalogu objavila novinarka iz Australije Ksenija Pavlovic MekAter, Novak je uhapšen, a tu informaciju joj je potvdio njegov otac, Srđan Đoković.

„Upravo sam završila razgovor sa ocem Novaka Đokovića. Australijska Vlada ga je uhapsila uprkos presudi. Žele da ga deportuju“, napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Veliko prisustvo policije, značajan broj belih kombija je došlo po Novaka, naveo je australijski novinar Oliver Braun. Ministar za imigracije ima četiri sata da donese odluku o deportaciji.

Čeka se na sledeći potez policije i odluka ministra. Kako se navodi, u zgradu su stigli pripadnici policije Viktorije i nekoliko članova privatnog obezbeđenja, piše Nova.rs.

Sudija Keli je jasno naglasio da moraju da ga obaveste u slučaju da donesu odluku da ga ipak deportuju. U suprotnom, preti im zatvor. Još nije jasno da li je ministar iskoristio diskreciono pravo da ga deportuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari