Đovani Gvideti objavio spisak za EP i kvalifikacije za OI 1Foto: Starsport

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti objavio je spisak igračica na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se od 15. avgusta do 3. septembra igra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, ali i za kvalifikacije za Olimpijske igre koje će biti na programu od 16. do 24. septembra.

Spisak igračica izgleda ovako:

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić; Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica; Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić; Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić; Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Srbija prvi meč igra 18. avgusta protiv Ukrajine, dva dana kasnije sledi duel sa Slovenijom, a zatim sledi meč sa Poljskom 21. avgusta. Protiv Mađarske Srbija igra 23. avgusta, a 24. je čeka meč sa Belgijom.

Što se tiče kvalifikacija za Olimpijske igre, Srbija je u Grupi A sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom. Plasman u Pariz obezbediće dve prvoplasirane selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari