Foto: Starsport

Ako ostane ista distanca do plej-ofa), što je treneru Miroslavu Đukiću dovoljno za visoko ocenjivanje učinka svojih fudbalera ovog leta i jeseni.

– Imamo rezultate koji uopšte nisu za bacanje. Možda Zvezda nije kiksnula nigde? Možda je u tome problem. Imaju jedan poraz i tri nerešene, od čega dve sa nama. Kod kuće nismo dobro igrali kao na strani i to možemo da popravimo. Potrebno je da se igračima slegne gradivo, da u drugom delu igramo mnogo tečniji fudbal. Problem igranja kod kuće je igranje na “punu” odbranu. Mislim da ćemo pojačavanjem i povećavanjem kvaliteta rešiti te probleme.

Bivši strateg Valensije, Valjadolida, mlade i A selekcije Srbije kaže da ne žali što se pre pola godine vratio u naš klupski fudbal, ali priznaje da mu početak drugog mandata u Humskoj 1 nije bio nimalo lak.

– Letos je ovde bio haos. Ne znate na koga računate. Đurđevića imaš za kvalifikacije, ali čekamo da se proda. Leonardo takođe, to je bila španska telenovela, ide, ne ide, odlazi, danas ljubi dres, sutra ne. Pa je Suma došao nepripremljen, pa Tošić koji nije prošao pripreme. Sve je to otežalo posao.

Zimski prelazni rok bi trebalo da bude mirniji, barem se tako nada, iako se još ne zna da li će otići Luiz Everton ili još neko od nosilaca igre (Stojković, Tavamba…) ni da li je realno da dođu svi momci sa spiska njegovih i želja uprave.

– U Partizanu je jedini prihod prodaja igrača. To je neka neminovnost, sigurno da želimo da ostane Everton. Zato pričam o sistemu, kad osposobimo da imamo sistem, odlazi jedan, dolazi drugi i sve funkcioniše. Kad nema sistema, ogroman je problem kad vam ode bitan igrač i kad živite od kvaliteta igrača. Naravno da bih voleo Antonija Rukavinu (desni bek Viljareala, prim. aut) i Stevana Jovetića (napadač Monaka, prim aut), ali voleo bih i Mesija – malo se šali, a malo je ozbiljan strateg aktuelnog šampiona.