Đukić: Stojković ima kredit 1Foto: STARSPORT

Gubitak bodova je uvek gubitak, gde god se desio, ali u Partizanu nikome nije pravo što ih je ove sezone čak 11 ispustio u svojoj Humskoj.

Za to što šampion zaostaje šest koraka za Crvenom zvezdom nije kriv remi u večitom derbiju na „Rajku Mitiću“ već domaćinski poraz od Voždovca (1:3), te podele „plena“ sa Napretkom (1:1), Čukaričkim (0:0), Spartakom (1:1) i pre dva dana sa Vojvodinom (1:1), kada su greška golmana Vladimira Stojkovića u finišu utakmice i promašaji Tavambe, Tošića, Pantića i Ožegovića, pre toga, poništili kiks komšija dan ranije.

– Ovo je proces. I to dugačak. Kao što je duga i sezona. Bićemo prvaci ako to zaslužimo, odnosno ukoliko uspemo da ispravimo neke greške u odbrani, a budemo efikasniji u napadu – deluje mirno trener crno-belih Miroslav Đukić posle derbija 20. superligaškog kola bez pobednika, u kojem je „parni valjak“ mogao da priđe crveno-belima na „minus četiri“.

Uteha su mu dominacija i brojne šanse u drugom poluvremenu duela sa „lalama“, odigranog u neregularnim uslovima, po snažnoj vejavici i zaleđenom terenu, čije je raščišćavanje iznudilo pomeranje satnice, a onda i povremeno prekidanje meča.

– Ne brine me ovaj nerešen rezultat, jer je pristup ekipe igri bio vrhunski. Po teškom terenu nije lako napraviti onoliki broj prilika kao što smo mi stvorili ozbiljnom timu kakav je Vojvodina. Mogu samo da čestitam mojim igračima, napadali su, stvarali šanse, bili nadmoćni… ali nismo uspeli. To je sve fudbal, dešava se i najboljima.

Poput navijača, čije je „Stojke, ostani“ ispratilo tragičara meča u svlačionicu, ni šef već više od deceniju najboljeg golmana Srbije ne zamera mu kobnu grešku u 86. minutu. I na ovoj utakmici iskusni čuvar mreže je nekoliko puta „peglao“ propuste saigrača pre nego što je loše reagovao na centaršut za izjednačenje.

– Mnogo puta nas je spasao, ima pravo na kredit. Veoma je bitan igrač za nas i nema nikakvih problema. Mi smo ekipa i ne individualizujemo ni uspehe ni poraze. Idemo dalje.

Đukić se ne ljut ni na sudijski tim, zbog odluke da ne sviraju penal u 63. minutu. Nemanja G. Miletić je uleteo u kazneni prostor Vojvodine i gurnuo loptu kada je je na njega startovao Marko Vukasović, a predvodnik „ljudi u crnom“ ostao nem na pad levog beka Partizana.

– Bilo je daleko od mene. Ne znam… Igrači pričaju da je bila ruka, a ja ne mogu da kažem da li jeste ili nije, jer je bilo daleko od mene – ne upire prstom u druge Đukić, koji već sutra vodi ekipu u Kijev, na poslednji meč grupne faze Lige Evrope sa Dinamom, koji kao i naš klub sigurno ide dalje.

Snežni fudbal

U Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici klubova Superlige ne mogu da utiču na vremenske (ne)prilike, ali bi moralo dobro da se razmisle kada kroje kalendar takmičenja, odnosno imaju u vidu očajnu infrastrukturu naših stadiona. Snega je u decembru uvek bilo i biće, ali valja imati u vidu da superligaši i dalje igraju na lošim terenima, bez veštačkog grejanja i potrebne mehanizacije za ekspresno i temeljno uklanjanje belog pokrivača, pa tome treba prilagoditi tajminge mečeva. Kako nam se ne bi stalno dešavalo da obilne kiše i sneg pomeraju mečeve ili čitava kola ili igrači rizikuju povrede na problematičnoj podlozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari