Đuričić zaboravio na nesuglasice sa trenerom Sampdorije: Ništa nije isto kao pre pet godina 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Možda je i iznenadio fudbalsku javnost odlukom da ne ostane u Sasuolu, već da prihvati poziv Sampdorije i pojača redove nekadašnjeg šampiona Italije i vicešampiona Evrope. Filip Đuričić potpisom za Sampu prihvatio je i izazov u vidu nove saradnje sa trenerom Markom Đampaolom, sa kime prethodno nije bio u najboljim odnosima.

U prvom mandatu u Đenovi, Đuričić je bio u nemilosti Đampaola, koji je ostvariovao sa ekipom odlične rezultate.

U intervjuu za „Il Secolo XIX“ reprezentativac Srbije objasnio je razloge zbog kojih se opredelio da ponovo sarađuje sa italijanskim stručnjakom.

„Sa Đampaolom prvi put nisam imao odnos kakav sam želeo, tako da niko od drugih zainteresovanih klubova nije verovao da ću otići u Sampdoriju. Ali, razgovarao sam sa trenerom, prvi put nije prošlo kako sam želeo, ali sada zaista želim da se pokažem. Poznajem grad, stadion, mnoge ljude u klubu. Đenova mi se veoma sviđa. Đamapolo je o meni dao pozitivno mišljenje Robertu de Zerbiju (trener sa kojim je odlično sarađivao u Sasuolu, prim.aut). Mi smo odrasli ljudi, pričali smo normalno. Odrastao sam, nisam isti kao pre pet godina, nije ni ista situacija kao tada kada su u klubu bili Murijel, Šik, Zapata, Bruno Fernandes i mnogi drugi. Nije bilo lako pronaći mesto. Ja sam miran momak, ne razmišljam o tome šta je bilo ranije. Volim Đampaolov stil igre, i sada mi se dopada. Prvi put nije išlo kako sam želeo, ovaj put će biti drugačije. Bili su mi potrebni novi podsticaji, a Sampdorija je pravi izazov“, uveren je Đuričić u ispravnost svoje odluke.

Polaznik Zvezdine fudbalske škole imao je odličan uvodni deo prošle sezone. Povreda ga je potom sputala; kuburio je sa njom faktički do marta meseca, ali je u smiraj takmičarske godine uspeo da se vrati u prepoznatljiv ritam.

Iako je postojala šansa da ostane u Sasuolu, odlučio je pre 1. avgusta da definitivno stavi paraf na ugovor sa Sampdorijom.

„Nikada nisam imao tako čudnu sezonu. Iako sam imao dobar start prvenstva, sa reprezentacijom Srbije sam odigrao dve-tri neverovatne utakmice, sve je bilo savršeno, a onda sam se povredio protiv Venecije. Izgledalo je da nije ništa komplikovano, ali je trebalo četiri meseca da se vratim. Mislili su da je problem sa mišićem, ali je u pitanju bila tetiva. Toliko grešaka je napravljeno, ali u jednom trenutku sam podvukao crtu i rekao: ‘Ajmo sad da gledamo unapred’. Već na proleće sam bio na stopostotnom nivou, nisam igrao mnogo jer sam bio na ivici rastanka sa Sasuolom. Tamo sam bio dobar, ali nisam video prostor za napredak posle dva osma mesta. Bila mi je potrebna nova energija“, jasan je momak iz Obrenovca.

„Kada me je Antonio Romei (potpredsednik Sampdorije, prim.aut) pozvao dogovorili smo se za 20 minuta. Odmah sam pomislio: ‘Ovo je ono što mi treba, ono što želim.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari