Do kada će Novak Đoković biti prvi na ATP listi: Alkaraz više nije glavni konkurent srpskom teniseru 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Italijanski teniser Janik Siner u ponedeljak se prvi put u karijeri našao na drugom mestu ATP liste posle trijumfa u Majamiju.

Iza njega je Karlos Alkaras, a ispred ostaje samo Novak Đoković, koji ima tačno 1.015 poena prednosti.

Naredni turnir na kojem će nastupati Đoković i Siner biće masters u Monte Karlu.

Italijan u Monaku brani 360 poena, a ukoliko trijumfuje dobiće 1.000 i tako se dodatno približiti trenutnom lideru.

S druge strane srpski teniser je prošle godine u Kneževini osvojio samo 90 poena, pošto ga je prošle godine u osmini finala eliminisao Lorenco Museti.
Zato će Siner morati da dođe u priliku da postane prvi Italijan ikada koji je bio na vrhu ATP liste na turniru u Madridu ili možda u Rimu, poslednjoj pripremi za Rolan Garos.

Iako nije još objavio program nastupa, Đoković prošle godine nije nastupao u glavnom gradu Španije, ali gotovo sigurno neće propustiti šansu da se za drugi grend slem sezone pripremi u Rimu.

Kako je i na Mastersu u Madridu u opticaju 1.000 poena, Siner bi već tada, između 24. aprila i 5. maja, mogao da prestigne Novaka.

Ukoliko mu to uspe, Đoković će imati težak zadatak pred sobom kada je reč o povratku na tron. Na Rolan Garosu brani 2.000 poena dobijenih osvajanjem titule prošle godine, a Siner svega 45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari