Do lepršavosti preko agresivne igre 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana uveliko su u Beogradu, gde privode kraju pripreme za prolećni deo sezone, a vikend utakmica sa Napretkom nagovestiće da li je drugoplasirani tim Superlige isti…

… bolji ili lošiji u odnosu na period u kom je prvo izvisio za grupnu fazu Ligu Evrope i izgubio prvenstveni korak s Crvenom zvezdom, a onda u finišu, serijom od (ukupno) osam pobeda u dva nacionalna takmičenja, najavio borbu do poslednjeg daha za povratak Kup trofeja u Humsku i, makar, ometanje večitog rivala u osvajanju još jedne šampionske titule.

Posle nešto manje od mesec dana treniranja kod kuće i u Beleku, tj. proveravanja urađenog u kontrolnim mečevima u Turskoj, trener Aleksandar Stanojević očekuje da će stav i igra njegovih pulena biti više nego do sada po volji i ukusu navijača.

– Konstantan, agresivan i disciplinovan, nadam se iz toga i lepršav – takav Partizan najavljuje čovek čije je reprizno komandovanje u svlačionici počelo prvih dana septembra, pošto je iz nje izašao Savo Milošević.

Dvostruki prvak i učesnik jedne Lige šampiona sa klubom iz Humske za vreme prvog mandata, insistirao je na brzoj tranziciji i hitrom kretanju bez lopte, ali i priznao da još nije načisto u vezi startne jedanaestorke. Čak ni protiv Kruševljana.

– Rekoh još jesenas da nema standardnih igrača – podsetio je Stanojević, a sada to razmišljanje ima još više podlošku u praksi, s obzirom na trenutne okolnosti.

Ako je suditi po viđenom poslednjih sedmica, formacija 4-2-3-1 je i dalje prvi izbor, s tim što bi razne kombinacije i krpljenja na mestu špica trebalo da budu zamenjene maksimalnom minutažom konačno zdravog, vreme će pokazati da li i potpuno spremnog, klasičnog centarfora Žan-Kristofa Bajbeka.

Ako bude fit, realno je i da Ivan Obradović „izgura“ Slobodana Uroševića sa mesta levog beka, a za očekivati je i da desni bek Aleksandar Miljković ubuduće više deli minutažu sa jedinim zimskim pojačanjem Markom Živkovićem.

Problem prave i oporavak krilnog veziste Filipa Stevanovića i kasni povratak golmana Aleksandra Popovića sa američke turneje reprezentacije, pošto su njih dvojica na smenu bili dva igrača do 21. godine u najjačoj postavi.

Uz Svetozara Markovića, koji bi inače sa zadnjim veznim Sašom Zdjelarom, bočnim igračem sredine terena Takumom Asanom, pa i veznjakom Milošem Jojićem i štoperom Mikijem Banjakom, najmanje trebalo da brine za mesto u nastavku prvenstva.

Svi ostali će se manje ili više rotirati, pa i najplaćeniji tandem kreativaca Bibras Natho – Sejduba Suma, dok bi talentovani napadač Nikola Štulić mogao da bude ozbiljna konkurencija Bajbeku i mađarskom polušpicu Filipu Holenderu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari