Dobra izdanja srpskih igrača iz Denvera, Sakramenta i Golden Stejta 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Uspeli su Kingsi da maksimalno iskoriste prednost domaćeg terena: od poslednje četiri utakmice u Golden centru, Sakramento je protiv San Antonija ostvario treću vezanu pobedu (122:102).

U odnosu na prethodni susret, kada je sa 23 poena bio najzaslužniji za trijumf protiv Majamija, Bogdan Bogdanović je meč sa Sparsima završio sa svega pet poena, šutirajući iz igre preskromnih 2/9. Nemanja Bjelica je, kao i u duelu sa Hitom, bio raspoložen za igru i za 32 minuta ubacio je 15 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Obojica srpskih igrača bili su u startnoj petorci; zanimljivo je bilo i to da je Luk Volton, u situaciji kada od petica na raspolaganju ima samo Herija DŽajlsa (mada ni bivši student DĐka nije po vokaciji centar) u odsustvu povređenih Holmsa i Beglija, Bjelicu je koristio na centru u pojedinim trenucima, kada je Barnsa stavljao na četiri, istovremeno igrajući sa trojicom bekova.

U seriji od četiri pobeda na poslednjih pet utakmica, Kingsi su trenutno na skoru 21/31, tako da za osmoplasiranim Memfisom u Zapadnoj konferenciji zaostaju pet pobeda.

Uprkos određenoj rekompoziciji tima, uslovljenoj odlascima Bizlija i Ernangomeza (trejdovani u Minesotu), odnosno rovitošću pojedinih igrača, Denver je u Finiksu nastavio sa dobrim partijama i pobedama (108:117). DŽamal Marej, koji je meč odigrao na sopstvenu odgovoronost, (36p) i Nikola Jokić (23p, 9sk, 6as) postilgi su faktički polovinu poena na gostovanju u Arizoni. Srpski as je naspram sebe imao raspoloženog Diandrea Ejtona (28p, 19sk) koji je napokon na delu pokazao centarske argumente zbog kojih su Sansi na draftu 2018. odlučili da njega izaberu sa prve pozicije, a ne Luku Dončića. Jokić je u Finiksu pružio ofanzivno nešto slabiju partiju u odnosu na prosek u poslednje tri utakmice: 32,7 poena, 14,7 skokova i 10 asistencija.

Golden Stejt se hrabro isprsio u duelu sa Lejkersima (120:125). Meč je posebno bio zanimljiv s obzirom na to da je nakon trejda, u kojem je Dinađelo Rasel otišao u Minesotu, Endrju Vigins debitovao u dresu Voriorsa.

Nekadašnji prvi pik na draftu ubacio je 24 poena za 30 minuta na parketu. Posle 15. januara i meča sa Dalasom, Alen Smajlagić dobio je šansu koju je iskoristio za poravnanje ličnog rekorda. Popularni Smajli je duel završio sa 10 poena ubačenih za 14 minuta provedenih u igri. Srpski košarkaš imao je jedno autoritativno zakucavanje preko Dvajta Hauarda, a za učinjeno na parketu dobio je aplauze od saigrača. Bez Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa, Dalas je pobedio u Šarlotu (100:116). Set Kari (26p) i novajlija u Mavsima, Vili Koli-Stajn (15p, 10sk) najviše su doprineli trijumfu u koji je svoj trud utkao i Boban Marjanović, koji je za 13 minuta ubacio 11 poena, uz šest skokova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari