Dobre vesti za Crvenu zvezdu i Partizan, Alba se seli u Evrokup? 1rdjan Stevanovic/Starsport.rs

Prestižni portal Evrohups tvrdi da će klub iz Berlina naredne takmičarske godine „istupiti“ iz Evrolige.

Kako se bliži kraj ligaškog dela Evrolige, sve su češća nagađanja ko će sve naredne sezone biti deo najelitnijeg košarkaškog klupskog ranga na Starom kontinentu.

Informacije do kojih je došao Evrohups mogle bi da ohrabre Crvenu zvezdu i Partizan. Naime, kako tvrdi urednik ovog grčkog portala, Aris Barakas Alba bi naredne sezone trebalo da „istupi“ iz Evrolige, odnosno vrati se u Evrokup.

Time bi se ukazano mesto popunilo osvajačem ovosezonskog Evrokupa, a trenutno je tome najbliži Pariz koji se već plasirao u finale (eliminisao London u dve utakmice).

U drugom polufinalu su Burg i Bešiktaš, a majstorica će se odigrati u Francuskoj (1-1 u seriji).

Ukoliko bi se ovakav scenario obistinio, Crvena zvezda i Partizan bili bi znatno bliži ostanku u Evroligi i u takmičarskoj 2024/25.

U tekućoj, Partizan je deo elitnog ranga kao šampion ABA lige, dok je Zvezda dobila specijalnu pozivnicu. Sezonu ranije, uloge su bile zamenjene.

Preciznije informacije trebalo bi da budu dobijene najkasnije na ovosezonskom Fajnal-foru od 24. do 26. maja, koji će se upravo organizovati u Berlinu.

Prošle sezone Evrokup je osvojila Gran Kanarija koja je na kraju odlučila da ne igra Evroligu jer bi to dodatno finansijski opteretilo klub.

Naravno, mogućnost da oba srpska velikana igraju Evroligu postoji jer su ruski klubovi izbačeni zbog ratnih dešavanja u Ukrajini.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari