Domaćim snagama po "Žućkovu levicu" 1Foto: Starsprt/ Pedja Milosavljevic)

Andrea Trinkijeri je mudro košarkaše Crvene zvezde proglasio apsolutnim favoritima na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Milan Tomić je  na „bačenu rukavicu“ kolege riternirao stavom da će do „Žućkove levice“ pokušati da dođe oslonjen na znanje, sposobnost i odanost domaćih igrača, pošto je zbog ispunjene „kvote od četiri stranaca“ morao da se odrekne pomoći Majkla Odža, Muhameda Fajea i tek pristiglog Kej Sija Riversa za turnir u Nišu. Košarkaši Crvene zvezde susretom sa Dinamikom (petak, 19.30) počinju misiju osvajanja prvog ovosezonskog, a ukupno 10. trofeja u nacionalnom Kupu.

Crveno-beli će u Nišu biti jači za kapitena Branka Lazića, koji se oporavio od povrede i predvodiće saigrače protiv vrlo zanimljivog sastava Dinamika. Dorćolci vrlo uspešno nastupaju u ABA 2 ligi, u seriji su od sedam pobeda na poslednjih osam mečeva, sa izuzetno visokim prosekom postignutih poena (81,8). Dinamik ima vrlo zanimljive pojedince, standardne članove mlađih reprezentativnih selekcija (Miloš Glišić, Dušan Beslać, Vuk Vulikić), kao i one koji su već nastupali za najveće rivale (Andreja Stevanović, Petar Rakićević). Najveći nedostatak predstavlja im nemanje klasičnog centra, što nadoknađuju izuzetno agresivnom igrom u odbrani (često preferiraju i zonski presing), kao i dobrim protokom lopte u napadu, sa dve četvorke.

– Draž Kupa je to sam već rekao i prilikom žreba, što svako ima svoju šansu i želju da osvoji. Naša jedina želja i plan je da idemo utakmicu po utakmicu, i da odigramo dobru košarku u Nišu.  Puno je dobrih ekipa. Mega, Dinamik i FMP mlade i ambiciozne ekipe, svaka čast momcima iz Žitišta, Borac je uvek neugodan predvođen sa nekoliko vrlo iskusnih igrača, Novi Pazar je već i kroz srpsku ligu pokazao svoje ambicije… Branilac trofeja je ekipa Partizana, koja u dobrom trenutku dočekuje Kup nakon pobede nad ekipom Budućnosti, koja je doselektirala sastav tokom sezone – istakao je trener Tomić, a zatim se osvrnuo na činjenicu da se u sastavu nalazi i junior, talentovani plej Lazar Vasić.

– Svakako da bi nam u pripremi ovog turnira pomoglo i to da mogu da računam na sve igrače, ali poštujući propise KSS, želimo da damo šansu našim momcima, kojih je 10 u sastavu. Znam da u Nišu i regionu ima puno navijača Crvene zvezde i pozivam ih da nam pruže podršku u utakmici sa Dinamikom, koji je naš prvi rival u završnici Kupa – dodao je šef struke crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari