Donaruma: Mbape je vanzemaljac 1 EPA-EFE/Yoan Valat

Odigrao je Kilijan Mbape fenomenalnu partiju u prvom meču osmine finala Lige šampiona; bacio je Real na konpce pred revaš 9. marta. Način na koji je postigao jedini gol na Parku prinčeva oduševio je sve prisutne, naravno i njegove saigrače koji su u superaltivu govorili o fudbalskim sposobnostima možda i najboljeg igrača današnjice, na Starom kontinentu.

Kada se činilo da će nepravedno, duel na Parku prinčeva završiti bez golova, s obzirom na to da i Leo Mesi nije realizova penal u drugom poluvremenu, Kilijan Mbape je magičnim potezima u nadoknadi vremena ubedio čitavu fudbalsku javnost da zaslužuje dubok naklon za svoju genijalnost.

Điđi Donaruma, golman PSŽ, gotovo da je ostao besposlen tokom prvog meča osmine finala Lige šampiona. Real nije bio sposoban da konkretnije zapreti italijanskom golmanu, koji je posle utakmice ostao zatečen viđenim od strane svog klupskog kolege.

„Kilijan Mbape… Mamma mia! On je vanzemaljac, neverovatan! Sa Kilijanom je uvek šou, na terenu i van njega“, ushićeno je Donaruma prokomentarisao partiju svog klupskog kolege.

Nemački Bild je nedavno otkrio da se Mbape dogovorio sa Realom, čak i da je utanačio lične uslove težine 50 miliona evra na godišnjem nivou, međutim, Karlo Anćeloti posle meča nije bio dovoljno smeo da potvrdi ili demantuje pomenute tvrdnje nemačkih novinara.

„On je tako moćan, dobio je ovaj meč sam. Da li najbolji igrači na svetu treba da dođu u Real? Ne znam, ne bih sada o tome“, suzdržan je italijanski stručnjak koji je objasnio razloge igračke inferiornosti.

„Obično se branimo u niskom bloku i mislim da naš problem nije bila odbrana, već smo teško iznosili loptu napred, nismo imali mnogo šansi da postignemo gol. Kod kuće moraćemo da igramo mnogo drugačije“, poručio je dokazani stručnjak i nekadašnji trener upravo Pari Sen Žermena.

Danilo Pereira je odigrao odličan meč i uz Marka Veratija bio je veoma pouzdan u razgradnji protivničke igre.

„Mbape je igrač kakav ne postoji nigde drugo. Za mene je on najbolji na svetu. Jako sam srećan zbog pobede. Velika utakmica, protiv ozbiljnog rivala. Uvek je lepo dobiti kod kuće. Imamo velike igrače u našem timu, a posebno sa Mesijem i Hakimijem koji su ofanzivno orijentisani, a ja sam tu da kompenzujem njihovu napadačku igru. Taktički smo dobro odigrali utakmicu. U prvom delu smo igrali dobro, ali bez golova. U nastavku smo dodali intenzitet, što se na kraju isplatilo“, jasan je portugalski fudbaler.

Iako je jedan od najboljih golmana na svetu, Tibo Kurtoa jednostavno nije mogao da uradi više posle savršenih Mbapeovih poteza…

„Igrali smo dobru utakmicu i umalo izvukli remi. Primili smo gol na glup način. Izgubimo loptu u situaciji tri na jedan. Kilijan je imao dvojicu igrača protiv sebe, prošao ih je i onda mi protne loptu ispod tela. Jednostavno, nismo hteli da odigramo ovako. Želeli smo da pritisnemo PSŽ visoko, a onda možda i da otvorimo prostor za šansu. U revanšu moramo bolje“, prokomentarisao je Belgijanac i osvrnuo se na odbranjeni penal Leu Mesiju.

„Nije dao gol, ali kada igrate protiv takvih igrača kao što su Mesi, Mbape, Nejmar i Di Marija, moraš uvek da budeš oprezan. Proučavao sam Mesijeve penale. Znao sam da je promašivao u Barsi, znao sam da mora i sada“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari