Dončić doneo Dalasu novu pobedu u plejofu, Majami prošao u finale Istoka 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Dalasa izjednačili su na 3-3 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije nakon pobede nad Finiksa 113:86.

Mavse je do pobede predvodio fenomenalni Luka Dončić kome je malo falilo da zabeleži trip-dabl (33 poena, 11 skokokva i 8 asistencija).

Dvocifreni su bili još i Redži Bulok sa 19, Džejlen Branson sa 18, te Spenser Dinvidi sa 15.

Prva deonica meča je bila poprilično izjednačena (28:25 za Dalas), ali u drugoj četvrtini Mavsi prave seriju 19:5 i otišao sa +15 na veliki odmor (60:45).

U drugom delu izabranici Džejsona Kida su samo održavali prednost i na taj način su zakazali „majstoricu“ koja će biti na programu u nedelju uveče u 22 časa po srednjeevropskom vremenu, a domaćin će biti Finiks.

„Nije bitan moj učinak na ovom meču, ovo je timska pobeda. Svako se večeras borio i dao doprinos. Čeka nas odlučujuća utakmica u seriji, ako je izgubimo, nećemo se više vratiti da igramo u ovoj dvorani kao domaćin utakmice, ali znam da smo dali sve od sebe i ponosan sam na ove momke“, istakao je Dončić odmah posle utakmice.

Na pitanje novinara kakva je taktika za sinoćnu utakmicu bila, Dončić je izjavio da je Finiks sjajna ekipa, ali da su gledali da udvajaju Devina Bukera kad god su za to imali prilike.

„On je sjajan igrač i morali smo da da udvajamo kad god smo bili u prilici. Igrali smo veoma agresivno u odbrani i to nam se isplatio. Rotacija igrača na njemu je bila izvandredna, odigrali smo neverovatnu odbranu večeras“, rekao je Dončić.

Na pitanje šta očekuje u odlučujućoj utakmici as Dalasa je naznačio koliko je teško igrati u Finiksu.

„To je zaista težak teren za igrati, publika je veoma glasna, imaju sjajnu publiku i sjajan su tim. Oni su najbolji tim Zapada posle regularnog dela sezone sa razlogom. Ali mi verujemo da možemo da pobedimo, ovo je specijalan tim. Volim da igram sa ovim igračima tako da sve do kraja verujemo da je moguće da prođemo dalje“, završio je Dončić.

U drugom meču večeri Majami je kao gost pobedio Filadelfiju (99:90) i rezultatom 4:2 u seriji prošli u finale Istoka.

Najbolji u ekipi Erika Spoelstre bio je Džimi Batler sa 32 poena, dok je Maks Štrus dodao 20.

U redovima File bolji od ostalih bio je Džoel Embid 20 poena i 12 skokova.

Majami je posebno bio dobar u trećoj četvrtini u kojoj je serijom 16:2 prelomio meč.

Sada najbolji tim sa Istoka nakon regularnog dela sezone čeka protivnika, a to će biti ili Milvoki ili Boston. U toj seriji trenutno vodi Milvoki sa 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari