Dorsi: Pitanje je za sudije zašto je Janis jedini kod nas izvodio slobodna bacanja 1

Uspeli su košarkaši Srbije da posle produžetka savladaju Grčku (100:94) samim tim i uvećaju šanse za plasman na naredno Svetsko prvenstvo. Sudije, isitne radi, nisu bile na nivou celokupnog spektakla u prepunoj Beogradskoj areni. Često su previđali jasne situacije na parketu, posebno korake, dosnosile diskutabilne odluke u vezi sa tehničkim greškama rivala, dok očigledne faulove nisu dosuđivale. Da kriterijum nije bio dobar smatra i Tajler Dorsi, reprezentativac Grčke.

Bek šuter Dalas Mavsa od ove sezone, ostao je u čudu činjenicom da je u redovima Helena samo Janis Adetokunpo izvodio penale (10/14). Neposredno nakon meča, 26-godišnji košarkaš iz Kalifornije kojem je majka grčkog porekla, akcentovao je, upravo, sudijski kriterijum na utakmici.

„Ne znam šta se dešavalo, ali video sa utakmice će morati da se pregleda. Nemoguće je da Janis bude jedini igrač u našoj ekipi koji je izvodio slobodna bacanja. Niko drugi ih nije izvodio. Ne znam šta to znači. Pitanje je za sudije. Ne donosimo mi odluke. Ja sam samo iznenađen kada pogledam statistiku. Veoma iznenađen. Koliko često se dešava da na utakmici samo jedan igrač iz tima izvodi bacanja? Nisam video takvu utakmicu u karijeri. Nismo zbog toga izgubili. Samo kažem da je iznenađujuć podatak. Ako nađete još neki ovakav primer, obavestite me. Biću veoma iznenađen ako uspete“, apostrofirao je Dorsi zaista raritetan podatak.

Svestan je doskorašnji član Olimpijakosa, koji je pristao na opciju ovoga leta da dođe u Dalas Mavse na dvosmerni jednogodišnji ugovor, na osnovu kojeg će moći da igra samo oko tridesetak utakmica regularnog dela, da je Srbija ostvarila supermaciju u njihovom reketu, i da defanzivno nisu mogli da odgovore snazi i zanju Nikole Jokića i Nikole Milutinova, pogotovo jer u sastavu nisu imali klasičnog centra.

„Bila je borbena utakmica. Dali smo sve od sebe. Atmosfera je bila fantastična. Za nas je ovo bila prva zvanična utakmica. Veoma sam ponosan na sve koji su istrčali na parket i stali na crtu. Imali smo priliku u produžetku, ali smo bili kratki. Bilo je teško igrati. U pojedinim trenucima nam je sve polazilo za rukom, borili smo se, nismo dobili mnogo faulova, ali smo se borili. Moramo da poradimo na detaljima i greškama koje smo pravili. Postigli su mnogo poena iz reketa, većinu. Nastavljamo sa radom, bićemo bolji. Čeka nas još jedna utakmica u nedelju i pokušaćemo da se vratimo“, poručio je pouzdani bek šuter.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari