Dortmundska Borusija dovela Nmeču uprkos njegovim homofobnim ispadima 1Foto: FK Borusija (D)

Dortmundska Borusija, fudbalski viceprvak Nemačke, potpisala je ugovor na pet godina sa veznim igračem Feliksom Nmečom (22), uprkos njegovim homofobnim i transfobnim objavama na društvenim mrežama.

„Potpuno nas je uverio tokom intezivnih razgovora da nema nikakve transfobne i homofobne stavove. Sam Feliks je naglasio da poštuje i voli sve ljude bez obzira na boju kože, veru ili seksualnu orijentaciju“, naveli su u zajedničkoj izjavi predsednik kluba Rajnhold Lunov i izvršni direktor Hans-Joakim Vacke.

Nmeča je prethodne dve godine nastupao za Volfzburg (tri gola na 50 mečeva u Bundes ligi), a ranije je prošao kroz podmladak Mančester sitija u kojem mu španski trener Đozep Gvardiola nije dao priliku u glavnom timu.

Ovaj 22-godišnjak je pobožni hrišćanin, a na Instagram nalogu promovisao je svoja verska uverenja.

Nmeča u klupskom intervjuu kaže da je „nekoliko stvari izvučeno iz konteksta“.

„Naravno da sam hrišćanin, volim sve i ne diskriminišem. Samo se nadam da će mi navijači dati šansu, da me upoznaju i nadam se da će videti da sam sjajna osoba“, dodao je on.

Feliks je mlađi brat Lukasa Nmeče, koji je za Volfzburg odigrao 47 utakmica i ima sedam nastupa za reprezentaciju Nemačke.

Obojica su rođeni u Hamburgu od oca Nigerijca i majke Nemice. Detinjstvo su proveli u Engleskoj, a obojica su u mlađim kategorijama nastupala za njenu reprezentaciju.

Feliks je do sada odigrao jedan meč za reprezentaciju Nemačke – protiv Belgije u martu ove godine.

U Dortmund je došao kao zamena za Džuda Belingema, koji je u letnjem prelaznom roku otišao u Real. Prema navodima nemačkih medija, u Dortmund je prešao za 30 miliona evra.

Klub iz Dortmunda je do sada u letnjem prelaznom roku doveo i Ramija Bensebainija iz Borusije iz Menhengladbaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari