Vajda: Dostići Rafu, pa prestići Rodžera 1Foto: EPA-EFE DAVID CROSLING

Od kako je uzeo prvu povratničku titulu, posle višemesečne agonije i lutanja u traženju izlaza iz nje, Novak Đoković ne propušta priliku da svaki šampionski govor začini iskrenim priznanjem da jedno vreme nije verovao da će opet moći da igra tenis iz svojih najboljih dana.

Nije ni njegov novi (stari) trener Marjan Vajda, pod čijom „palicom“ je dosegao najveće sportske visine.

– Svi su govorili da je samo pitanje vremena kada će se vratiti, ali nije baš bilo tako po mom mišljenju. Uskočio sam u tim i krenuli smo od nule. Istina je da znam Novaka dugo, ali bile su teške okolnosti sa kojima smo se suočavali. Očigledno, između nas postoji veliko poverenje i bliski smo, to je moja prednost jer smo kao porodica i mogu sve da mu kažem. Nisam mu samo trener, autoritet ili šta već, nego sam i njegov prijatelj, što je takođe vrlo bitno – podsetio je slavni Slovak posle sedmog osvajanja AO, uz važnu napomenu da je dobro što je Nole vratio i sve ostale saradnike sa vrhunca „terorisanja“ protivnika i divljenje svom učeniku što uspeva da uskladi roditeljske obaveze sa poslovnim.

Nova Đokovićeva pobeda nad Nadalom pokrenula je novu lavinu predikcija o njegovim limitima, izraženim u broju grend slem titula.

– Važno je što sada ima 15 titula. To je neverovatan broj. Ne želim da idem predaleko, ali činjenica je da se Novak nalazi u veoma dobroj poziciji i da bi u godinama pred nama mogao da osvoji još grend slem trofeja. On u ovom trenutku oseća da ima velika šanse da osvoji možda još jedan trofej… Da, da… Još jednu titulu. A, onda još jednu, pa još jednu… Pa još jednu. NJegov dugoročni cilj je da dostigne Rafu, a ako mu godine dozvole… i Rodžera. Zašto da ne – razume, bodri i prati Đokovićeve ambicije čovek čiji je rad čvrsto utkan u blistavu karijeru najboljeg tenisera sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari