"Dovoljno je reći Nemanja Vidić": Zvezdina generacija 1984. ima svog kandidata za predsednika FSS 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dragan Mrđa oglasio se u ime Boška Jankovića, Marka Perovića, Dušana Baste i Dejana Milovanovića.

Bivši štoper Crvene zvezde dobio je maksimalnu podršku poznate grupe nekadašnjih fudbalera istog kluba, koja u njemu vidi idealno rešenje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

„Igračka karijera značajna je referenca Nemanje Vidića sa predsedničko mesto. Prvotimac i kapiten Mančester junajteda, skoro deset godina, sazrevao je u sistemu posebno senzibilnom prema kvalitetnim ljudima, u kojem ljudske i fudbalske veličine imaju posebnu težinu.

I ta ideja mora i može da se prenese u našem fudbalu. Čast je što stojimo iza bivšeg kapitena, sa jasnom vizijom kako dalje. Postoji i druga, podjednako, bitna stavka, kao karijera u kopačkama – činjenica da se Nemanja školovao za fudbalska zvanja posle karijere”, poručio je Dragan Mrđa u ime saboraca iz vremena kada je nosio dres najtrofejnijeg srpskog kluba.

Prema njegovim rečima i mišljenju pobrojanih igrača Crvene zvezde legendarni kapiten Mančester junajteda mžće doneti samo dobro bolesnom srpskom fudbalu. I treba mu što pre dati komande Saveza.

„Nismo u situaciji da čekamo. Fudbalskoj Srbiji potreban je Nemanja Vidić! Autoritativan, čovek od stava, nezavisan, kredibilan i hrabar da preuzme odgovornost. Poslednja stavka, od pobrojanih, posebno je važna – Vidićeva hrabrost da i pored blanko mogućnosti da izabere radno mesto u Mančester junajtedu, ipak, dođe u Srbiju.

I zato stojimo čvrsto iza podške nekadašnjem kapitenu, svesni koliko bi mogao da uradi i donese dobrih stvari domaćem najpopularnijem sportu. O težini i planetarnim odjecima, iluzorno je i da pričamo. Dovoljno je samo reći – Nemanja Vidić! Ceo svet zna o kome je reč…“, poručio je Dragan Mrđa, u ime nosilaca Zvezdine generacije 1984.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari