Kasno Džajić u fotelju FSS stiže: Šta su pravi razlozi nominovanja Zvezdine legende protiv Nemanje Vidića? 1Foto: Starsport

Strah od negativnog rejtinga aktivirao je krizni menadžment posle zvanične najave Nemanje Vidića da ulazi u trku za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izborni okršaj Vidić vs. Nedimović izgledao bi vrhunski glupo ukoliko bi za legendu Mančester junajteda i evropskog fudbala glasala samo dva delegata, kao što tvrde prorežimski mediji (Jedinstva iz Uba i Sindikata fudbalera), a politički kandidat vlasti dobio ostala 83 glasa.

Da je političar ostao usamljeni kandidat možda bi nekako i prošla priča da nije bilo drugog rešenja. Ovako je trebalo brže-bolje pronaći veću legendu od Vidića, ne bi li se sanirala šteta u javnosti koja je bivšeg ministra počela da percipira kao Kokezu posle Kokeze.

Tako je u Informeru ovog ponedeljka niotkuda osvanuo Dragan Džajić kao onaj ko će izaći na crtu Vidiću. A vi sad, čik ako smete, dokažite da bivši fudbaler koji se proslavio i van terena (Kup šampiona sa Crvenom zvezdom) nije „dovoljno“ veća legenda od onoga koji je sa crveno-belima osvojio „samo“ jednu titulu prvaka Jugoslavije i dva nacionalna kupa.

Da li je neko uopšte pitao Džaju da li želi da ponovo ulazi u funkcionersko blato srpskog fudbala? Verovatno nije. Kad duguješ režimu, tu nema hoću-neću, umem-ne umem, tu izgleda ima samo razumem.

Abolicija Tomislava Nikolića pre završetka sudskog postupka za navodne marifetluke vredne oko šest miliona evra pri transferu Gorana Drulića nije bila jednokratna ponuda – ja tebi pomilovanje, ti meni kao legenda daš legitimitet preuzimanju Zvezde ulaskom u trijumvirat sa Kokezom i Čovićem posle čuvene ponoćne konferencije kada je tadašnji PPV odlučio da lično mora da spasava i nekadašnjeg šampiona Evrope.

Kasno Džajić u fotelju FSS stiže: Šta su pravi razlozi nominovanja Zvezdine legende protiv Nemanje Vidića? 2
Foto: Radenko Topalović

Kasnije smo videli da Džajin potpis stoji na podršci javnih ličnosti Alekandru Vučiću (mada lično nikada nije potvrdio da ga je stavio), pa je svojim autoritetom ponekom izjavom čuvao Zvezdana Terzića od zlonamernika koji žele da ga oteraju iz Zvezde (mada ga pre 20 godina ni sam nije želeo u klubu tvrdivši da je mesto sportskog direktora rezervisano za zvezdaše, a ne za dođoše) – a sada je izgleda došao red da umesto Nedimovića parira Vidiću.

Ko zna, možda je za kandidaturu saznao iz Informera, pošto se lično još nije oglasio po ovom pitanju. A ako na istu pristane, moraće da objasni zašto mu Nemanja Vidić nije dovoljno dobar, te je u zaustavnom vremenu morao da se uključi u trku za čelo FSS?

Ako na to pristane, daće alibi ne samo za buduće, nego i sve prethodne brljotine režima u Savezu. A legendama to ipak ne priliči, zar ne? Zato i jesu legende.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari