Dozirane šanse za "male" 1

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća specifično je takmičenje – „samo“ tri meča dovoljna su za podizanje Žućkove levice i pronalaženje mesta u istoriji srpske košarke.

Mega Leks je prošle sezone upravo uspeo da poremeti računicu večitima, osvojivši prvi značajniji pehar u seniorskoj konkurenciji još od osnivanja. Nešto slično, ali sa dozirano manjim izgledima, pokušaće da učine ekipe iz KLS od četvrtka do nedelje, kada će se po 16. put odigrati završnica KRK i to u niškom „Čairu“.

Vršac je pre žreba možda slovio za ekipu sa potencijalno najvećim šansama da se eventualno domogne samog finala. Ipak, četvrtfinalni susret sa Crvenom zvezdom doveo je učenike Vladimira Đokića do pozicije potpunog autsajdera. Ekipa iz Banata poslednjih sezona pokazuje napredak u finansijskom sektoru; tim ove takmičarske godine ima kvalitet u svim linijama: Nikola Jeftić, Miljan Pavković i Bojan Krstović prekaljeni su igrači koji puno znače mlađima Milošu Dimiću i Mladenu Pavloviću, beku i sa hrvatskim pasošem. Mirko Đerić je australijski plejmejker srpskih korena, koji je iz FMP stigao u Vršac i pruža partije nalik onima iz juniorskih dana u selekciji „kengura“. Tim je u suštini vrlo iskusan, što se može reći i za Dinamik Mute Nikolića, koji će se u četvrtfinalu sastati sa Megom – braniocem titule. Kimani Frend sa 39 i Stefan Nađfei sa 38 godina predvode Dorćolce koji su kao debitanti u KLS na dobrom putu da se nađu i u Superligi. Dinamik će imati izvesne šanse u meču sa najmlađim timom ABA lige; u sastavu imaju i talentovane igrače poput Andrije Stevanovića (želeo ga Partizan), Aleksandra Tornjanoskog, odnosno Aleksandra Lazića. Subotički Spartak pokušaće da iznenadi FMP u četvrtfinalu; trenutno su četvrti u KLS, bez izrazito dominantnog igrača pod košem. Partizan u borbi za polufinale ne bi trebalo da ima većih problema sa Dunavom iz Starih Banovaca, ekipe koja je prosto pravi hit u Sremu. Vuk Malidžan pravi je predvodnik ekipe; bivši višegodišnji plej OKK Beograda od velike je pomoći Lazaru Zorčiću, najboljem strelcu ekipe i tandemu talentovanih bekova Nemanji Nenadiću i Nikoli Sočancu.

„Čair“ već rasprodat

Niš je spreman za završni turnir Kupa Radivoja Koraća. Poslovnice Turističke organizacije Niš rasprodale su do petka sve komplete, po ceni od 2.000 i 4.000 dinara, a na biletarnici „Čaira“ se od ponedeljka prodaju pojedinačne karte. Ulaznice za finale i polufinalne utakmice već su rasprodate, a mogu da se nađu jedino za četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari