Dragan Šakota više nije trener Zvezde 1Foto: STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je danas da Dragan Šakota više neće biti trener prvog tima.

„Došao je u jednom od najtežih perioda s kojim smo se susreli u Crvenoj zvezdi. Saradnja sa Šakotom je bila izvanredna, veoma sam zahvalan na svemu što je uradio. Nije bilo lako, bilo je puno problema. Uspeli smo da podignemo ekipu. Potpuno sam siguran da bi Zvezda uzela dva trofeja jer smo počeli da rastemo u formi. U Evroligi smo imali sasvim zadovoljavajući rezultat i sasvim dobar raspored. Žao mi je što dolazi do ovog rastanka“, rekao je predsednik kluba Nebojša Čović na konferenciji za novinare.

Šakota je Zvezdu preuzeo u novembru umesto Andrije Gavrilovića, koji je bio prinudno rešenje posle odlaska Milana Tomića.

„Jedan broj trenera tada nije hteo, a možda sada hoće. Jedan broj trenera je bio pod ugovorom, a jedan broj se plašio da u takvoj situaciji dođe u Zvezdu. Šakota kao jedan od naših najiskusnijih trenera je prihvatio dosta težak i nezahvalan posao i napravili smo dobar rezultat, sanirali određene probleme u ekipi, u dosta neobičnoj sezoni u kojoj smo u prelaznom roku podigli očekivanja navijačima veoma visoko, da li realno ili nerealno…“, kazao je Čović.

Ugovor je tada potpisao na jednu plus jednu sezonu, ali odlazi pošto je ova okončana zbog pandemije korona virusa.

Zvezda će i naredne sezone igrati Evroligu, a pored tog takmiečenja, prekinuta je i ABA liga, dok je Superliga Srbije otkazana.
Čović je zahvalio Šakoti i naveo da postoji ponuda da bude uključen u rad kluba i u narednom periodu. Dodao je da do Šakote nije imao bolji odnos i potpuno razumevanje i istakao da je mnogo toga bilo da se nauči od njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari