Dragan Stojković o atmosferi u ekipi tokom Mundijala u Kataru: Ne smeta mi što su me zvali „Kiksi“ 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković demantovao je da je atmosfera u ekipi tokom Mundijala u Kataru bila loša, kao i da je na to uticala činjenica da su supruge fudbalera boravile u istom hotelu u kojem se nalazila i reprezentacija.

– Sve je to jedna farsa, jedno očekivano predstavljanje nekih stvari, prepumpavanja, izmišljanje afera. Sve je to normalno, jer da pobeđuješ, od toga ne bi bilo ništa, da se ne lažemo. To nije prvi put da se dešava nama, a dešava se i Englezima i Francuzima u Južnoj Africi. Milion problema ima, ali ne možete da utičete na to. Pokušavate da zadržite atmosferu i pozitivan duh i što se tiče ponašanja igrača, ‘stafa’. Sve je bilo okej i oni koji su bili u Kataru, u hotelu, mogli su to da vide. Sad, kako će to novinari da prenesu i mediji da prikažu ovde… Kad meni dođe čovek i kaže: ‘Te žene, tamo po hotelu…’ Koje, bre, žene, o čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od ovog da ga pozdravi…Video sam možda dve-tri – rekao je Stojković u intervjuu za Kurir.

On je dodao da je ponašanje igrača tokom turnira bilo „perfektno“ i da je jedini problem bilo to što nisu ostvareni dobri rezultati.

– Niti je moglo da se spava u našem hotelu, niti da se uđe u naš deo, potpuno smo bili izolovani. Organizacija je bila perfektna, ponašanje igrača perfektno. Da smo dobili Kamerun, bilo bi: „Bravo, majstori, svaka čast, alal vam vera“ i tako dalje. Ali desi se i onda moraš da trpiš te udarce. Da li to utiče na igrače? Mislim da da. Na mene ne, zato što nisam čitao, nisam pratio, ni gledao, samo sam čuo „ej, izašlo je to i to“ i kažem – ne interesuje me. Sebe sam zaštitio od tih stvari. To sam u stvari uradio posle Bahreina, kad smo sleteli u Katar, isključio telefon i bacio ga. Moraš da trpiš udarce, iako je stvarno bilo mnogo laži, sve je to sastavni deo jednog Svetskog prvenstva – izjavio je selektor.

Stojković je dodao da je tokom Svetskog prvenstva nije pratio pisanje medija i da mu je savest čista kada je u pitanju izbor tima.

– Niti sam jednu reč pročitao, niti sam čitao novine, niti s ljudima pričao. I dan-danas ne znam ko je i šta pričao, mogu samo da pretpostavim. Od toga da sam najgori trener. Prihvatam sve to, ali i dalje ne znam ko je šta pričao. I danas se srećem s ljudima, pružam im ruku, ali ne želim da kvarim sliku jer u sportu moraš da si veliki i u pobedi i u porazu. Drugi nek se raduju, ti si tu da radiš svoj posao, a meni je najvažnije da radim pošteno, najpoštenije moguće. Da budem u mislima i delima čist kada se pogledam u ogledalo i da niko ne igra zato što je nečiji ujak, stric ili brat od tetke. Isključivo pravim tim po svom viđenju, odgovoran sam za rezultate, iako odgovornost i igrači dele – izjavio je Stojković za Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari