Dragan Stojković Piksi među 20 najplaćenijih trenera na svetu 1Foto: STARSPORT

Srpski fudbalski stručnjak Dragan Stojković Piksi nalazi se na 19. mestu liste najplaćenijih trenera sveta koju je objavio magazin „Frans futbol“.

Piksi u kineskom Gvangžuu RF zarađuje godišnje sedam miliona evra, što je plata u rangu s menadžerom Arsenala Unaijem Emerijem. Najplaćeniji trener s prostora bivše Jugoslavije je strateg Bajerna Niko Kovač koji inkasira 7,5 miliona evra godišnje.

Najplaćeniji trener sveta zvanično je Dijego Čolo Simeone (41 milion). Atletiko Madrid je proteklih sezona imao samo jedan način da zadrži na klupi čoveka koji je od kluba koji je bio na ivici kolapsa napravio stabilnog učesnika i finalistu Lige šampiona, a to je da ga načini najplaćenijim na svetu.

Međutim, ima onih koji misle da je ipak „i jare i pare“ uzeo Žoze Murinjo, koji će uprkos otkazu od Mančester junajteda uredno dobiti 31 milion evra, što ga čini drugim najplaćenijim trenerom. Treće mesto sa 25,5 miliona evra zauzeo je Tijeri Anri, koji je na klupi Monaka tu sumu zaradio za samo četiri meseca rada, uz očajne rezultate.

Među fudbalerima sa 130 miliona evra po sezoni najplaćeniji je Leo Mesi. Kristijano Ronaldo u Juventusu zarađuje „samo“ 113 miliona, a Nejmar u Pari Sen Žermenu tek 91,5 milion. Zanimljivo je da su se među deset najplaćenijih igrača našla i dva veterana koja igraju u azijskim ligama.

Andres Inijesta u japanskom Vizel Kobeu godišnje primi 33 miliona evra, što ga svrstava na šesto mesto najplaćenijih igrača. Bivši fudbaler Napolija i PSŽ-a Ezekel Laveci je na devetom mestu sa zaradom od 28,3 miliona evra u kineskom Hebelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari