Dragana Ugrenović vicešampion Evrope u para karateu 1Foto: FB/Karate klub Evropa

U okviru Seniorskog šampionata Evrope u karateu koje je završeno u Novom Sadu, održano je po prvi put i Prvenstvo Evrope u “para karateu”. Prestavnici Srbije bili su i četvoro članova karate kluba Evropa: u kategoriji slepih i slabovidih Dragana Ugrenović ( žene ) i muškarci Bojan Nešković i Miloš Veljković.

U kategoriji takmičarki u invalidskim kolicima prestavljala je Nina Portolan. Sa njima je bio njihov klupski trener Livius Bunda.

Dragana Ugrenović je osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od prestavnice Nemačke Balikie Helge. Treće mesto je zauzela Meteleva Alexandra iz Rusije.

„Ovo je prva medalja za naše “para karatiste” na ovako velikom takmičenju. Dragana je samo potvrdila svoju visoku klasu takmičarki jer je na pripremnim turnirima u Rumuniji, Hrvatskoj i Sloveniji uvek bila prva. Bojan Nešković i Miloš Veljković nisu uspeli da se plasiraju u polufinalne grupe i udju u “borbu” za medalje. Nina Portolan je u borbi za bronzanu medalju izgubila pomalo čudnom odlukom sudija od takmičarke iz Madjarske Dobos Reke za 0,1 poen. Međutim, njenim nastupom na ovom prvenstvu smo veoma zadovoljni. Pokazala je da je veliki potencijal“, istakao je u saopštenju sportski direktor KK Evropa Livius Bunda.

Vredno je istaći da je za Srbiju nastupao i Grujić Radovan iz Zrenjanina u kategoriji sa invalidskim kolicima. Njega je pratio klupski trener Srđan Lagundžija. Ovog puta nije uspeo da se plasira u polufinalnu grupu. Sigurno da i on prestavlja veliki potencijal srpskog “para karatea “.

Takmičari u “para karateu” KK Evropa će nakon kraćeg odmora započeti pripreme za Svetsko seniorsko prvenstvo koje će se novembra meseca održati u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari