Drča o uspehu u Ligi nacija: Možemo da igramo u bilo kom sastavu 1foto: OSS/FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vratila se kući posle osvajanja istorijske bronze.

Iako su se u Ligi nacija takmičile bez udarne trojke – Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Silvija Popović – a selektor Danijele Santareli debitovao posle odlaska čuvenog Zorana Terzića, Orlice su donele Srbiji prvu medalju u ženskoj Ligi nacija, pošto su u meču za bronzu savladale Tursku u njenoj Ankari.

„Bilo je teško, niko možda nije očekivao da ćemo da pobedimo u četvrtfinalu Amerikanke, ali smo uspeli. Poraženi smo od Brazila u polufinalu, ali smo se vratili i donele smo medalju kući. Dokazale smo da možemo da igramo u bilo kom sastavu. Želim da se što bolje pripremo za SP, a onda da pokušamo da i tamo osvojimo medalju“, rekla je Bojana Drča po povratku u Beograd.

I Sara Lozo misli da Srbija ima šta da kaže i pokaže i kada je nekompletna.

„Tim je taj koji je doneo medalju u Ankari. Dobro sam igrala, ali pomogle su mi sve igračice. Osetila sam u svakom trenutku njihovu podršku, a i ja sam njima davala podršku. Nijednog trenutka se nismo predale, dale smo maksimum. Rekle smo da ne izlazimo sa terena dok ne uzmemo medalju. Ovo je prvo odličje za Srbiju u Ligi nacija, ali i moja prva reprezentativna medalja. Sledeće je SP, a već prvog avgusta počinju pripreme. Bićemo spremne“, izjavila je naša odbojkašica na prijemu organizovanom od strane Odbojkaškog saveza Srbije.

Predsednik OSS, Zoran Gajić, sa saradnicima je istom prilikom priredio svečanu dobrodošlicu i  muškoj kadetskoj reprezentaciji Srbije, koja je zauzela četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Pole kraćeg odmora, seniorke počinju pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari