Duet za opstanak Mitrović - Marković 1Foto: EPA/PETER POWELL

Konačno su se razišli putevi Liverpula i Lazara Markovića.

Fulam je u foto-finišu zimskog prelaznog roka doveo nekada najveću fudbalsku nadu Srbije i vršnjaka njegovog zemljaka i bivšeg saigrača iz Partizana, Aleksandra Mitrovića, dajući i njemu i klubu šansu da se, do kraja leta overene saradnje, uvere da li su jedni za druge. Toni Kan veruje da će se ovaj potez obostrano isplatiti, tj. da će neželjeni igrač „crvenih“ na „Krejven Kotidžu“ vaskrsnuti posustalu karijeru.

– Lazar je talentovani mladi igrač i zadovoljstvo je što smo ga doveli iz Liverpula do kraja sezone. Poznat je kao odličan timski igrač, ima veliku podršku menadžera kluba i talenat da ojača naš napad. Napred Fulam – radosno je poručio jedan od čelnika kluba, čiji prošlogodišnji ulazak u Premijer klubu ide na „dušu“ srpskog trenera Slaviše Jokanovića.

U međuvremenu je stručnjak iz Novog Sada otpušten, ali to nije pomerilo ekipu sa 17. mesta u prvenstvu Engleske, pa se pretposlednji tim PRL, sa svega 17 bodova iz 24 kola, grčevito bori za opstanak u eliti. Atletska brzina i fin šut krilnog ofanzivca iz Čačka trebalo bi da popravi realizaciju tima iz Londona, računaju u Fulamu. Na drugoj strani, popularni Markec verovatno smatra da je najzad našao sredinu gde će nastaviti tamo gde je stao jula 2014, kada je Liverpul za njega platio 25 miliona evra u Benfiki. To je bio početak hoda po mukama, neko vreme standardnog, člana seniorske selekcije Srbije. Što zbog sporog fizičko/taktičkog uklapanja u zahtevnu sredinu, što zbog drugačijih zamisli trenera, oštre konkurencije, prečestih povreda i nekada nedovoljno ambicioznog stava, Marković je za četiri i po godine skupio svega 34 utakmice i tri gola u prvoj postavi prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona. Redovno je počinjao pripreme, ali je posle istih po pravilu prosleđivan na pozajmice: u Fenerbahčeu, Sportingu, Hal sitiju i Anderlehtu. I nigde nije pustio „korenje“, pa je minulu jesen proveo u tzv. razvojnom timu Liverpula, ispavši naravno i iz vidokruga naših selektora.

Njegov novi (stari) klupski kolega Mitrović veruje da Lazar nije „zaboravio“ da igra fudbal, a kako je prema priznanju ljudi iz Fulama uspeo i njih da ubedi u to Marković se našao na novom početku. Iako mu je tek 24 leta bilo bi pogubno da još jednom razočara, i druge ni sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari