Dug KK Partizan više od sedam miliona evra 1

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je juče posle sednice Upravnog odbora da je dug crno-belih 7.186.150 evra i da klubu preti bankrot.

„Dug Partizana iznosi 7.186.150 evra. Pregovaramo sa nekoliko kompanija i od ishoda tih pregovora zavisi da li ćemo biti solventni. Najveći problem imamo sa Marfin bankom i ukoliko nastave da imaju ovakav odnos prema nama- oteraće nas u bankrot. Partizan ne može da vrati 7.000.000 za mesec dana“, rekao je Mijailović.

On je rekao kako je banci ponuđeno da klub za 400.000 evra otkupi dug na ime kamate od 1.100.000, ali da banka na to nije pristala.

„Možda više vole Zvezdu, ako su njima pristali da daju da za 1.000.000 evra otkupe dug od 5.000.000. Blokirali su nas, pa nas pozvali na sastanak na koji ja nisam otišao“, rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana naglasio je da su potpisivani po klub vrlo štetni ugovori.

„U BAT piše da je dug 200.000 evra, a osnovna dugovanja prema igraču iznosila su 18.000. Ko god da je to potpisao stvarno nije realan. Takođe, kamata potpisana na sporazumu sa Marfin bankom iznosi 21 odsto, a moja kompanija plaća 1,97. Uzeli smo 3.000.000 evra, dok sada dugujemo još 200.000 za glavnicu, a oni nas duže za još 1.330.000. To je neodrživo. Ako žele da nas oteraju u stečaj, ja tu ništa ne mogu. Ne želim ja da gasim klub star 70 godina“, tvrdi Mijailović.

On je prozvao mnoge koji sada uživaju sportski ugled, a Partizan su odveli u dugove, koji su napravili dobre igračke i trenerske ugovore zbog Partizana, a ostavili su mu dugove. I zaključio da će se pokazati ko voli Partizan iz srca, a ko do poslednjeg dinara.

„Mnogo toga zavisi od poverilaca, ili će imati razumevanja – ili neće dobiti ništa. Banci smo ove godine platili 156.00 evra, iako po protokolu iz 2010. moramo da uplaćujemo 120.000 godišnje. I to se plaćalo na vreme i zbog toga nismo zaslužili da nas ovako tretiraju. Nismo likvidni zbog 10.000.000 dinara. Moramo da razgovaramo sa svima s kojima možemo- da saznamo kakva su njihova očekivanja i da li košarkaški klub Partizan u ovom pravnom licu postoji. Ako ne postoji, izgubićemo tri godine, ali ćemo se vratiti bez dugova“, zaključio je Mijailović.

Novi sponzori KK Partizan postale su kompanije Atom Partner, Budget Rent-A-Car i PSP-Farman Grupa koja će klubu pomagati kroz ime projekta West 65.

Nikolić: Ne mislim da tužim Partizan

Tokom dana pojavila se informacija da je bivši trener Miroslav Muta Nikolić tužio crno-bele. „Ne znam odakle im to. Nisam tužio klub, nikad nisam ni pomišljao na to. Pare mi nisu bile u prvom planu kada sam došao u Partizan. Pitajte njih otkud ovo. Videćemo kako će se oni Partizan ponašati“, rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari