Dupli brejk u NBA plej-ofu, Klivlend i Dalas se ne šale (VIDEO) 1Foto: AP/Kyle Phillips

Kada je malo ko očekivao, Boston je doživeo ubedljiv poraz kod kuće (94:118) dok je Oklahoma neprijatno iznenadila svoje navijače u drugom meču polufinala Zapadne konferencije (110:119).

Seltiksi su od većine respektabilnih NBA stručnjaka proglašeni za sigurnog učesnika velikog finala, međutim već drugu plej-of seriju zaredom suočavaju se sa doživljenim brejkom.

Baš kao i Majami, i Klivlend je nakon ubedljivog poraza na samom startu polufinala, uspeo da iznenadi Boston u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije i time kompletnu seriju učini daleko zanimljivijom.

Seltiksima je nedostajao hronično povređeni Kristaps Porzingis, međutim više od odsustva visokog Letonca falila im je preciznost sa distance.

Za ekipu koja ekstremno zavisi od uspešnosti u šutu za tri poena, svega 22,9% i samo osam ubačenih trojki prouzrokovalo je poraz i poravnanje u seriji na 1:1.

Prelomni momenti na meču odigrali su se u drugom poluvremenu, nakon što je prvo bilo poprilično izjednačeno.

Posle trojke Darijusa Garlanda Kavsi su prvi put imali i dvocifrenu prednost (77:66), a u trećem kvartalu briljirao je Donovan MIčel pogodivši čak četiri torjke iz pet pokušaja, ubacivši u pomenutom intervalu 16 poena.

U poslednjih dvanaest minuta domaćin nikako nije uspevao da smanji razliku, naprotiv.

Sa raspoloženim Maksom Strusom i Krisom LeVertom razlika se samo uvećavala, a tome je kumovalo i užasnih 20% uspešnosti Bostona sa distance (2/10 za tri).

Na pobedničkoj strani bilo je potpuno drugačije šutersko raspoloženje. Sa čak trinaest pogođenih trojki Kavsi su morali da dobiju meč, pogotovo ako se uzme u obzir da su sa distance gađali gotovo 50%.

Još važnije, tandem bekova Mičel-Garland pogodio je sa distance ukupno devet puta, uz samo tri promašaja (Mičel je šutirao 5/7, a Garland 4/5).

Najefikasniji u Klivelndu bio je Mičel sa 29 poena, imao je i sedam skokova, kao i osam asistencija.

Evan Mobli i Kris LeVert ispostavili su se iks faktorima s obzirom na to da su na utakmici ubacili po 21 poen.

Garland je meč završio sa 14 poena.

U redovima Seltiksa naročito loši bili su Džejlen Braun koji je sa distance šutirao katastrofalnih 0/6 i Derik Vajt sa 1/8 van linije za tri poena.

Džejson Tejtum je duel završio sa 25 poena, dok je Braun dao 19.

Posle jutrašnjih utakmica samo je još Minesota neporažena od starta plej-ofa.

Oklahoma je u drugom meču polufinala Zapadne konferencije izgubila od Dalasa i time dozvolila Mavsima da naprave brejk pred selidbu serije u Teksas (1:1).

Gosti su u prvom poluvremenu imali prednost i od 14 poena, međutim Tanderi su u trećem kvartalu uspeli i da povedu (75:72) međutim ključni period meča viđen je od rezultata 77:77 kada je Dalas napravio seriju 13:2.

Vrlo bitnu torjku pogodio je Tim Hardvej na neka dva minuta pre kraja utakmice posle koje je Dalas poveo sa nedostižnih 117:106.

Mavsi su do brejka došli pogodivši 18 trojki iz 37 pokušaja, oslonivši se na igračko znanje Luke Dončića (29p) i šutersku inspiraciju Pi Džeja Vašingotna koji se sa, takođe, 29 poena ispostavio kao iks faktor (sedam trojki).

Imali su Mavsi dvocifren učinak i u doprinosu rezervista Tima Hardveja (17p), Danijela Gejforda (13p), Džoša Grina (11p).

Na poraženoj strani, miljenih popriličnog broja nekadašnjih NBA vedeta, u izboru za MVP nagradu ove sezone, Šej Gildžijus-Aleksander završio je utakmicu sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Džejlen Vilijams dodao je 20, ali uz loše procente šuta (7/17), dok su svi ostali ubacili manje od 10, zaključno sa Četom Holmgrenom koji je sa distance šutirao očajnih 1/6.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari