"Dupli program" u nevreme 1Foto: STARSPORT

Pobeda nad Megom bila je prekid crne serije crveno-belih u oba takmičenja, u nevreme ipak dolazi na red prvi od sedam „duplih programa“ ove sezone Evrolige.

Zvezda večeras gostuje Efesu u Istanbulu, a već u četvrtak u „Pioniru“ dočekuje Himki, dve ekipe koje su veoma dobro startovale ove sezone, a već u nedelju gostuju Ciboni u ABA ligi.

Biće to sedmi meč Zvezde i Efesa u Evroligi, turska ekipa vodi sa 4:2, sve utakmice u Istanbulu je dobila, a slavila je jednom i u Beogradu, februara 2017.

U odnosu na poslednje duele dva kluba, u rosterima današnjih timova su po trojica igrača: Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Branko Lazić, odnosno Doguš Balbaj, Krunoslav Simon i Brajan Danston sa ekipu EFES-a. Vasilije Micić i Derik Braun su igrali prethodno za Crvenu zvezdu odnosno EFES.

U međuvremenu je Efes avanzovao u respektabilno ime, u finalistu Evrolige, a i ove sezone u najuži krug favorita za fajnal-for. Ekipu vodi Ergin Ataman, na terenu je predvode Vasa Micić i Šejn Larkin, Od većih zvezda tu su još Baboa, Singlton, Plajs, Danston i neuništivi Krunoslav Simon. Efes i ove sezone igra brzo i rizično, sa velikim brojem pokušaja iz tranzicije, i „prija“ im utakmica sa većim brojem poena.

Prema rečima v. d. trenera Andrije Gavrilovića, crveno-beli će izaći na parket dvorane „Sinan Erdem dom“ sa ciljem da odigraju dobru utakmicu.

– Pobeda nad Megom nam je dala prostora da „dišemo“ ali sa druge strane kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelje u kojoj imamo „dupli program“. Protivnik nam je prošlosezonski finalista Evrolige odlična ekipa EFES-a. Svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad – rekao je Gavrilović.

U tim se nakon kraćeg odsustva uz dozvolu kluba zbog rođenja prvog deteta vratio Bili Beron, koji očekuje da Crvena zvezda napravi iskorak.

– Stigli smo do važne pobede u ABA ligi, koja nam znači, jer treba krenuti od pozitivnog. Vidite da se mnogi evroligaški timovi muče u svojim prvenstvima, ali ovo je tek početak duge, duge sezone, i treba da učimo iz prethodnog perioda. Dobra stvar je da nas očekuje toliko utakmica, bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Turski tim ima dubinu, svoj kvalitet kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. EFES – izvanredni bekovi, izvanredni visoki igrači. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi jer se utakmica igra 40 minuta a napad će doći uz to“ rekao je Bili Beron.

Trener Efesa Ergin Ataman naglasio je da je bitno da u prvi „dupli program“ njegova ekipa uđe pobedom.

– Zvezda je opasan tim sa vrlo mobilnim visokim igračima kao što su Gist i Faje, i atipičnim Odžom. Igraju vrlo dobru odbrani+u na perimetru, ali verujem da ćemo uz podršku publike uspeti da dobijemo utakmicu – rekao je Ataman.

Slično je razmišljao i Vasilije Micić.

– Moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta i jako je važno da fizički odgovorimo Zvezdi koja će biti izuzetno motivisana da prekine seriju poraza – smatra Micić.

Raspored i tabela

Himki – Panatinaikos 18.00

Efes – Crvena zvezda 18.30

Alba – Armani 20.00

Asvel – Baskonija 20.45

Sreda

CSKA – Olimpijakos 18.00

Žalgiris – Zenit 19.00

Makabi – Fenerbahče 20.05

Bajern – Real 20.30

Barselona – Valensija 21.00

CSKA 4-0

Barselona 4-0

Efes 3-1

Himki 3-1

Armani 3-1

Bajern 2-2

Baskonija 2-2

Panatinaikos 2-2

Žalgiris 2-2

Makabi 2-2

Real 2-2

Asvel 2-2

Crvena zvezda 1-3

Olimpijakos 1-3

Alba 1-3

Fenerbahče 1-3

Zenit 1-3

Valensija 0-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari