Durant jači od Filadelfije 1Foto: EPA-EFE/Peter Foley

U sjajnoj je formi Kevin Durant, možda je trenutno i najdominantniji košarkaš u NBA ligi. U odsustvu čak devetorice igrača, od kojih je većina inficirana kovidom ili je deo samog protokola, maltene je simultankom uspeo u tome da Netsi matiraju Filadelfiju (114:105).

Durant je meč završio sa 34 poena, 11 skokova i osam asistencija. Postigao je 13 od poslednjih 29 poena Netsa, od kojih su dve trojke i pogodak sa poludistance i definitivno doveli do kapitulacije Filadelfije.

Netsi su imali i plus 20, i to u odsustvu devetorice igrača, među kojima je bio i Džejms Harden. Filadelfija je uspela da se vrati, prišla je na poen zaostatka, međutim tada je Kevin Durant sa dve vezane trojke, druga je bila uz faul, odbio poslednji nalet Seventisiksersa.

On je tako postao tek drugi igrač u istoriji Netsa koji je postigao najmanje 150 poena na četiri vezane utakmice, pridruživši se tako vinsu Karteru koji je sličan podvig ostvario daleke 2005.

Durant je, pak, prvi igrač u istoriji Netsa koji je na tri vezane utakmice predvodio ekipu po poenima, asistencijama i skokovima. Netsi su NBA ligi pristupili 1976. godine.

U poslednjoj pobedi Bruklina, Durant je čak devet poena ubacio u psolednja četiri minuta utakmice, zaključno sa šutem sa poludistance, uz faul. Njegova asistencija ka Blejku Grifinu bila je možda i najbitnija, s obzirom na to da posle trojke iskusnog igrača Filadelfija više nije mogla da se vrati u meč.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari