Dušan Lajović nakon pobede na Srpska openu: Nisam osećao noge, vrtelo mi se u glavi, ali sam uspeo da prelomim 1Foto: Predrag Milosavljević/Starsport

Dušan Lajović rekao je posle finalnog meča na turniru Srpska open, u kojem je pobedio Andreja Rubljova (6:3, 4:6, 6:4), da je bio iscrpljen u finišu duela za titulu.

– Ovo je verovatno bio moj najteži meč u poslednjih šest meseci. Osećao sam se iscrpljenim, od 5:1 u trećem setu nisam osećao noge i počelo je malo da mi se vrti u glavi, ali nekako sam uspeo da prelomim u poslednjem gemu – rekao je Lajović.

On je dodao da je oduševljen zbog trijumfa na turniru, na kojem je pobedio prvog i drugog nosioca – Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

– Nisam uopšte ni razmišljao, samo sam igrao automatski. Probao sam da hvatam rano neke lopte forhendom, ali ništa nije išlo tako brzo, lopta mi je bila tako spora. Bio sam blizu da izgubim taj gem, ali oduševljen sam što sam uspeo da osvojim titulu – izjavio je 32-godišnji Beograđanin.

Jedinu titulu u karijeri do danas Lajović je osvojio 2019. na turniru u Umagu.

– Prethodni put sam bio u ATP finalu pre četiri godine, mnogo toga se izdešavalo otad, mnogo uspona i padova. Ovo je najneočekivanija stvar za mene, ova titula, ali ipak jesam verovao u sebe uprkos lošoj prošloj godini. Mnogo mi ovo znači – rekao je srpski teniser, koji će od ponedeljka zauzimati 40. mesto na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari