Dušan Lajović osvojio turnir u Banjaluci, srpski teniser u finalu pobedio Andreja Rubljova 1Dušan Lajović. Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je turnir Srpska open u Banjaluci, jer je u finalu pobedio drugog nosioca Andreja Rubljova sa 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović je do trofeja stigao pobedama nad dvojicom igrača iz top deset – u četvrtfinalu je eliminisao trenutno prvoplasiranog na ATP listi Novaka Đokovića, a u duelu za trofej Rubljova, šestog igrača na svetu.

U finalnom meču srpski teniser je napravio brejk u četvrtom gemu, a zatim u preostala tri sačuvao svoj servis za vođstvo od 1:0.

U drugom setu obojica tenisera su po jednom oduzeli servis protivniku, da bi pri rezultatu 5:4 Moskovljanin napravio i drugi brejk i izjednačio na 1:1.

U odlučujućem, trećem setu, Lajović je poveo sa 5:1, imao priliku i da trećim brejkom završi duel, ali je dozvolio rivalu da smanji na 5:4.

Iako vidno iscrpljen, srpski teniser je dobrim servisima stigao do dve šanse za pobedu, ali je iskoristio tek treću meč loptu i došao do velikog trijumfa.

Nagradni fond turnira u Banjaluci bio je 562.815 evra, Lajović je za pobedu dobio 85.605 evra, a Rubljov je zaradio 49.940 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari