Dušan Tadić: Ostaćemo verni Piksijevoj ideji, ofanzivnom igrom do pobede u Oslu 1foto: Starsport.rs

Eventualnom pobedom fudbaleri Srbije obezbedili bi plasman u elitnu grupu Lige nacija. Cilj će morati da ostvare na sutrašnjem gostovanju Norveškoj u Oslu, kojoj i bod garantuje ostanak na prvom mestu u grupi (20.45).

Jasno je i pasioniranim ljubiteljima fudbala da će odbrana Srbije naročito biti na iskušenju, s obzirom na to da će naspram sebe imati možda i najproduktivnijeg centarfora današnjice u ligu Erlinga Halanda.

Zbog poraza na stadionu „Rajko Mitić“, u prvom međusobnom susretu (0:1), fudbalerima Srbije sutra uveče neće odgovarati eventualna podela bodova, uprkos tome što pred poslednje kolo obe reprezentacije imaju po 10 bodova.

Aleksander Serlot je takođe prefinjeni napadač i neko ko je kompatibilan sa Halandom u samom špicu napada, uprkos tome što su slične građe i napadačkog razmišljanja.

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, i neko ko je primer ne samo zbog stila igre, već ponašanja, prizemnosti i skromnosti, smatra da će njegovi saigrači i u Oslu slediti put i ideje selektora Dragana Stojkovića Piksija.

„Nije bitan broj utakmica, već šta u njima uradite i koje rezultate pravite sa reprezentacijom. Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidivualna statistika je nebitna. Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda u Oslu. Lepo je igrati ovakve utakmice koje imaju veliki značaj. U prvoj koju smo odigrali sa Noveškom bili smo bolji, ali smo izgubili. Nadam se da će nam se sada vratiti“, poručio je Tadić po dolasku u prestonicu Norveške.

Kapiten Ajaksa ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi Srbija odustala od taktičkih principa implementiranih od dolaska trenera Stojkovića na selektorsko mesto.

„Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Edegard. Imaju još dobrih igrača, nisu samo njih dvojica Norveška. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal, da dominiramo i da kroz igru stižemo do rezultata.“

Meč u Oslu biće i personifikacija duela dvojice centarfora u odličnoj golgeterskoj formi Aleksandra Mitrovića i Erlinga Halanda.

„Obe reprezentacije imaju odlične napadače. Nadam se da će sutra naši postići više golova i da ćemo pobediti. Haland je odličan napadač, teško ga je zaustaviti. Daćemo sve od sebe, možemo ga zaustaviti samo timskom odbranom. Nisam iznenađen brojem golova koje postiže u Premijer ligi. On je vrhunski napadač, igra u sjajnom timu i okružen je neverovatnim igračima“, jasan je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari