Dušan Tadić: Sramota me je, igramo užasno 1EFE/PETER KLAUNZER

Aktuelna generacija Ajaksa, koju kao kapiten predvodi Dušan Tadić, ostaće upamćena i po tome što je oborila negativan klupski rekord.

Jeste Ajaks prošlog leta na prodaji igrača zaradio oko 200 miliona evra; odmah je nekih stotinak utrošio na dovođenje pojačanja, međutim, nakon odlaska Marka Overmasa sa mesta sportskog direktora, napravljeni potresi dobrano su uzdrmali temelje slavnog holandskog kluba.

Nakon jučerašnjeg remija sa Volendamom, u kojem je Filip Stanković na golu pomenute ekipe činio bravure, napravivši šest direktnih intervencija, trener Kopljanika Alfred Šrojder momentalno je smenjen.

Bila je to sedma uzastopna utakmica Ajaksa u domaćem šampionatu na kojoj nije trijumfovao, što se ispostavilo kao klupski reokrd.

Posle najnovijih potresa u klubu, oglasio se kapiten ekipe, Dušan Tadić.

„Sramota je i osećam se odgovornim za smenu trenera. Svi igrači bi morali da se osećaju tako, jer mi smo podbacii na terenu. Nismo pobedili po ko zna koji put ove sezone, to ne sme da se dešava u Ajaksu. U fudbalu će naravno odmah svi uperiti prst u trenera, ali i mi bismo morali da se pogledamo u ogledalo“, iskren je Tadić.

„Igra nam je s..nje. Ajaks je peti na tabeli. To ne sme da se desi. Ne treba sad da upiremo prstom ni u koga, već da se pogledamo između sebe i preokrenemo situaciju“, nadahnuto je srpski fudbaler sipao salve samokritika.

O Šrojderu se svo vreme, praktično od starta sezone, dosta toga govorilo u negativnom kontekstu, prevashodno u smislu vošenja ekipe i ophođenja prema igračima.

Ipak, Tadić je u pozitivnom smislu pričao o stručnjaku koji nije ostavio zapaženiji utisak u klubu iz Amsterdama.

„Obratio se ekipi na dostojanstven način. Zahvalio nam se na saradnji, poželeo sreću i rekao da moramo da uradimo sve što možemo kako bismo bili šampioni… Osetili smo se krivim. I jesmo. Izneverili smo ga. Koga god da nam postave za trenera, mi ćemo sa istom ovom ekipom morati da pronađemo izlaz iz situacije“, podvukao je Tadić.

Do imenovanja novog trenera, sa ekipom će raditi i voditi je pomoćnici u stručnom štabu Džon Heiting i Majkl Rajziger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari