Dušan Vlahović ponovo brine selektora Dragana Stojkovića 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Reprezentaciju Srbije uskoro očekuju odlučujući mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri reprezentacije Srbije za nekih desetak dana suočiće se sa najvećim izazovima tokom kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Orlove“ 14. oktobra očekuje meč sa Mađarskom u Budimpešti a tri dana kasnije ugostiće reprezentaciju Crne Gore u Beogradu.

Selektoru Draganu Stojkoviću biće neophodni svi igrači, pogotovo oni koji su projektovani kao starteri. Nažalost, već se nazire neizvesnost u vezi sa objavljivanjem konačnog spiska, s obzirom na to da Dušan Vlahović ponovo ime nešto ozbiljnije zdravstvene probleme.

Dugo je čuveni Piksi čekao Vlahovića da se oporavi od problema sa preponama koje su ga mučile i pre polaska na Svetsko prvenstvo u Kataru. Taman kada je delovalo da će srpski centarfor započeti sezonu bez zdravstvanih problema, samo posle nekoliko odigranih kola u dresu Juventusa, u Seriji A, usledila je nova pauza.

U prva četiri kola Vlahović je dao isto toliko golova uz jednu asistenciju. Napad Juvea delovao je produktivno sa tandemom Vlahović-Kjeza međutim poslednje kolo, tačnije gostovanje Atalanti (0:0) nagovestilo je da Srbin ponovo ima određenih problema sa povredama.

Vlahović nije ni otputovao u Bergamo. Zvanično obrazloženje bilo je da ima problema sa donjim delom leđa, međutim italijnski novinari sumnjaju da mu se ponovo vratio pubitis.

Povreda prepona u značajnoj meri je uticala na sveukupan učinak Vlahovića prošle sezone. Iako se nakon oporavka vratio na teren, na 17 utakmica postigao je svega četiri gola. Videlo se da se muči i da energetski nije bio na najvišem mogućem nivou.

Rešio je bio da se tokom leta u poptunosti posveti oporavku, propustio je i junske mečeve u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, međutim samo posle nekoliko kola u Seriji A, mediji na Apeninima sumnjaju da mu se ponovo vratio pubitis.

Italijanski mediji pišu da će Vlahović do subotnjeg Derbija dela Mole trenirati po posebnom režimu i da će Alegri u svakom slučaju rizikovati sa njim jer mu je neophodan. Posebno što je i Milik rovit a on je jedina alternativa na mestu centarfora.

Za selektora Dragana Stojkovića to nisu ohrabrujuće vesti, s obzirom na to da bi Vlahovićevi problemi mogli da se multiplikuju u slučaju da rovit nastupi u narednom kolu Serija A.

Trenutno, jedino je još Aleksandar Mitrović, od svih srpskih napadača reprezentativnog potencijala, u kvalitetnoj formi. Eventualno odsustvo Vlahovića u mnogome bi moglo da oteža nastup reprezentacije Srbije u odlučujućoj fazi kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari