Duško Ivanović: Verujem da će nam Kampaco pomoći da ostvarimo postavljene ciljeve 1foto:KK Crvena zvezda

Bez Hasana Martina, Nikole Ivanovića, ali i Fakunda Kampaca, poslednjeg pojačanja, košarkaše Crvene zvezde u četvrtak očekuje teško gostovanje Olimpijakosu u 15. kolu.

Duško Ivanović, trener Zvezde, zadovoljan je činjenicom da će uskoro njegove ideje na parketu sprovoditi Fakundo Kampaco.

„Kampaco je igrač koji ima puno iskustva, pokazao se u Evroligi, ali nije igrao u poslednje vreme dok je bio u Americi, pa će mu biti potrebno vremena da uhvati ritam. U svakom slučaju, nadamo se da će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve. Biće potrebno vremena da se uklopi. Obično se kaže da je ekipa jaka koliko njen najjači i najslabiji igrač. Videćemo“, poručio je Ivanović.

Zvezda u četvrtak igra meč protiv ekipe koja je naročito dominantna na domaćem terenu. Olimpijakos je možda i najkompaktnija evroligaška ekipa u ovom trenutku, gledano iz perspektive igre u oba pravca.

„Olimpijakos je jedan od najjasnijih kandidata za Fajnal for. Poznaju se odlično, igraju po automatizmu, sjajni u odbrani, napadu. Statistički su možda i najbolja ekipa dosad. Biće veoma teško. Ovi momci imaju karakter da svaku žele da pobede, pa ćemo videti.“

Nakon oporavka od nezgodne povrede oka, Luka Mitrović biće važan adut Zvezde na gostovanju Olimpijkosu.

„Jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi, drugu godinu zaredom igraju feonamenalno. Ista baza igrača, dobro se poznaju, znaju i vezanih očiju gde ko stoji. Biće izuzetno teško, čvrsti su u fazi odbrane, pogotovu na domaćem terenu, što pokazuuju i rezultati iz Atine, gde su u prethodnih par kola rešavali pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Znanmo šta nas čeka i spremni ćemo dočekati meč.“

Našalio se Mitrović i na račun Luke Vildoze, koji još uvek nije častio saigrače nakon što je Argentina osvojila titulu svetskog prvaka.

„Navijali smo, gledali penale u svlačionici, još se nije otvorio.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari